La doi ani de la deschidere, primul oraş medical din România îşi atinge ţinta de creştere pentru 2022 şi previzionează pentru 2023 un plus de 18 milioane de euro. Echipa medicală de recuperare din Enayati Medical City face minuni cu pacienţii consideraţi „fără şanse reale la viaţă”.


Dr. Wargha Enayati, preşedinte executiv Enayati Medical City: „Anul 2022 a reprezentat pentru primul oraş medical din România o validare a conceptului de îmbinare sub acelaşi acoperiş a unui spital non-chirurgical dedicat recuperării vârstnicilor şi îngrijirilor paliative cu un spital chirurgical axat pe oncologie, ce au ca suport cel mai mare ambulatoriu pluridisciplinar operat de cei mai buni furnizori de servicii medicale din România, aşezate pe o infrastructură completă şi integrată. One stop shop, conceptul de servicii integrate pentru bolnavii cronici, pentru prevenţie şi diagnostic de precizie, care pune pe primul plan grija pentru nevoile holistice ale pacientului, este de departe viitorul serviciilor medicale. Creşterea interesului pentru abonamentele premium de tip Concierge Medical, alături de dezvoltarea reţelei de visiting professors care oferă servicii de Second Opinion, vin să completeze acest tablou, iar recunoaşterea din partea pacienţilor şi a aparţinătorilor nu a întârziat să apară! În toată experienţa mea de peste 27 de ani am avut viziunea pionieratelor medicale şi chiar dacă a părut riscant pentru piaţa medicală, în scurt timp modelul meu a fost preluat şi dezvoltat mai departe. Anul 2023 va confirma acest trend”.

Dr W Enayati 1200x800

Anul 2022 a însemnat pentru Enayati Medical City următoarele:

  • Prima intrare pe piaţa din România a unui operator de elită din Turcia, Grupul Memorial Healthcare, prin achiziţionarea spitalului de oncologie Monza - în incinta Enayati Medical City, care are o capacitate de 106 paturi din care 12 paturi de terapie intensivă şi 14 paturi de spitalizare de zi, inclusiv pentru tratamentele oncologice, 6 săli de operaţie, o sală de angiografie şi 2 laboratoare complexe de endoscopie. Oferă servicii şi abordări de ultima generaţie în secţiile de chirurgie toracică, oncologie ginecologică, chirurgie mamară, ortopedie şi traumatologie, neurochirurgie, cardiologie, oncologie, radio-oncologie, urologie, chirurgie generală şi medicină internă şi asigură că noi departamente vor fi dezvoltate sub principiile şi standardele calităţii care au consacrat Grupul Memorial Healthcare la nivel global.
  • Aproape 60.000 de pacienţi au călcat pragul oraşului medical. Numai în ambulatoriul integrat au fost oferite peste 100.000 de servicii medicale, dintre care 25% au fost de recuperare, îngrijire vârstnici, tratament boli cronice în contract cu Casă Naţională de Asigurări de Sănătate.
  • Aproape 4.000 de intervenţii chirurgicale în cele 6 săli de operaţie ale Spitalului Memorial Bucureşti.
  • Secţiile de geriatrie, îngrijiri paliative, recuperare şi neurologie au avut o rată de ocupare de peste 70% în mod costant.
  • În oraşul medical lucrează 500 de angajaţi, dintre care 80% reprezintă personal medical.

Obiectivele anului 2023 sunt foarte clare şi vin din nevoia din piaţă: primul centru de elită dedicat îngrijirii vârstnicilor şi recuperare, cu focus pe recuperare ortopedică, neurologică şi post-AVC, dezvoltarea serviciilor de Second Opinion, creşterea abonamentelor premium de tip Concierge Medical, deschiderea primei camere de garda 24/24 pentru pacienţii cronici, recuperare vârstnici şi post-AVC şi consolidarea parteneriatului cu spitalul Memorial Healthcare. Toate aduc în sistemul medical românesc know how-ul şi expertiza lor internaţională, cu accent pe Patient Experience şi digitalizare.

Cifra de afaceri prognozată de 53 milioane de euro pentru anul 2023, cu o creştere de 50% faţă de anul trecut, reprezintă doar un obiectiv, cel mai important fiind acela de a consolida poziţia oraşului medical de destinaţie a pacienţilor care au nevoie de servicii medicale premium, oferite cu grijă şi cu atenţie la toate elementele integrante ale problemei medicale.

 

Enayati Hospital, locul în care grija pentru pacienţi face minuni

„Ne-am poziţionat de la deschidere ca destinaţia medicală a celor care ar pleca din ţară pentru astfel de servicii şi care acum îşi găsesc rezolvarea problemelor medicale aici, fără însă a se face rabat la calitatea actului medical în detrimentul condiţiilor. De exemplu, în Enayati Hospital, spitalul de recuperare, geriatrie şi îngrijiri paliative, privim fiecare pacient din perspectiva îmbunătăţirii calităţii vieţii şi prelungirii acesteia în condiţii optime. În cadrul Enayati Hospital avem grijă de pacienţi cu artroplastii de şold şi de genunchi, hemiplegii /hemipareze post-AVC, ischemice sau hemoragice, boli degenerative de tip artrozic (ex: BAVP), patologii ale coloanei vertebrale postoperator (hernii de disc operate, stenoză de canal lombar), recuperare în afecţiuni neurologice degenerative, demenţe vasculare şi degenerative mixte, ateromatoză intracerebrală, HTA, accident vascular cerebral ischemic trombotic sau embolic, accident vascular cerebral hemoragic, boala Parkinson, mielopatii, scleroză multiplă. În cadrul secţiei de îngrijiri paliative uşurăm viaţă pacienţilor cu tumori de pancreas, de plămân, de sân, de colon şi cerebrale”, a subliniat dr. Wargha Enayati.

 

„În Enayati Hospital nu renunţăm la luptă”

Unul dintre cazurile interesante tratate cu rezultate remarcabile este cel al unei paciente în vârstă de 65 de ani, victimă a unui politraumatism rutier în urmă cu 3 ani, soldat cu traumatism cranio-cerebral sever. Pacienta a fost internată anterior în clinica de îngrijiri paliative a Enayati Medical City şi a fost preluată în clinica de recuperare medicală de aproximativ 7 luni, după ce a fost supusă mai multor intervenţii neurochirurgicale de evacuare a hematomului cerebral restant şi de înlocuire a şuntului ventriculo-peritoneal.

S-a urmărit stabilizarea neurologică şi neurochirurgicală a pacientei. S-au asigurat servicii de îngrijire specifice complexe. Au fost controlate posibilele riscuri infecţioase nosocomiale, pacienta la internare fiind multiplu colonizată cu patogeni multirezistenţi la nivelul căilor respiratorii, gastrostomei şi urinar, pe parcursul celor 7 luni de internare această nesuferind niciun episod infecţios manifest clinic sau paraclinic.

Au fost asigurate consulturile şi investigaţiile interdisciplinare necesare. Beneficiind de tratament specific de recuperare, în prezent pacienta este conştientă, cooperantă, echilibrată cardiovascular, pulmonar şi neurologic, comunică verbal în mod satisfăcător cu membrii familiei şi cu personalul medical, continuă programul de recuperare iniţiat şi urmează să beneficieze de o nouă intervenţie chirurgicală.





Medic