Doi cetăţeni sirieni au fost depistaţi şi reţinuţi pentru 24 de ore pentru înşelăciune, exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi şi fals în înscrisuri, sub semnătură privată.


La data de 30 martie, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigaţii Criminale a efectuat activităţi operative, în vederea depistării a doi cetăţeni sirieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, se arată într-un comunicat preluat de Agerpres.

„În fapt, unul dintre aceştia a exercitat, în luna noiembrie 2022, profesia de medic stomatolog, fără a avea drept de liberă practică pe teritoriul României, faţă de mai multe persoane, la un cabinet medical stomatologic, din Sectorul 5, fiind ajutat de către un alt cetăţean sirian, care este medic stomatolog, cu drept de liberă practică în România”, se precizează în comunicatul DGPMB.

Cu sprijinul Inspectoratului General pentru Imigrări s-a reuşit depistarea celor doi bărbaţi, ambii în vârstă de 26 de ani, care au fost conduşi la sediul Serviciului de Investigaţii Criminale, iar după efectuarea activităţilor procedural-penale s-a dispus reţinerea acestora pentru 24 de ore.

 

 

Psihiatru (2)