Din acest an universitar, studenţii UMFST G.E. Palade Târgu Mureş şi UMCH Hamburg beneficiază de consiliere psihologică, psihoterapie, coaching educaţional şi servicii de orientare în carieră la cele mai înalte standarde, ca urmare a acreditării internaţionale în cadrul Institutului Beck din SUA a conf. univ. dr. Cosmin Popa.


Specialiştii Departamentului de Consiliere, Orientare Profesională şi Informare Studenţi (DCOPIS) din cadrul UMFST G.E. Palade Târgu Mureş s-au perfecţionat continuu şi şi-au adaptat practicile privind consilierea studenţilor la noutăţile din domeniu, se arată pe pagina de Facebook a universităţii.

„În universităţile din Europa, Statele Unite ale Americii, Canada, Australia sau Noua Zeelandă, consilierea studenţilor reprezintă un obiectiv major. Este dovedit ştiinţific că un student echilibrat din punct de vedere emoţional va reuşi să obţină rezultate pozitive în plan educaţional şi se va decide mult mai uşor în privinţa oportunităţilor privind viitorul profesional. În acest context, am reuşit să menţinem un standard ridicat în privinţa serviciilor oferite studenţilor şi să implementăm altele noi, cum ar fi:  psihoterapia cognitiv-comportamentală sau intervenţiile constând în «primul ajutor psihologic». Acest demers s-a bazat aproape în totalitate pe informaţiile şi pe modalitatea de lucru pe care le-am dobândit în calitate de clinician CBT certificat în cadrul Institutului Beck, din Philadelphia, SUA”, a explicat conf. univ. dr. Cosmin Popa.

Astfel, pentru a-şi îmbunătăţi performaneţele academice şi pentru a se orienta mai bine în carieră, studenţii UMFST G.E. Palade Târgu Mureş şi UMCH Hamburg sunt invitaţi să se adreseze în continuare DCOPIS.

Sursă foto: Facebook Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie

 



Psihiatru (2)