Omenirea nu s-a aflat mai niciodată într-o poziţie atât de bună pentru a pune capăt pandemiei de COVID-19 care a dus la moartea a milioane de persoane, a spus directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.


Săptămâna trecută, numărul deceselor săptămânale asociate COVID-19 a scăzut la cel mai mic nivel din martie 2020, a declarat directorul general al OMS, citat de AFP şi Agerpres.

„Nu am mai fost niciodată într-o poziţie mai bună pentru a încheia pandemia (...) Nu am ajuns încă acolo, dar finalul este foarte aproape”, a adăugat el,  într-o conferinţă de presă.

Potrivit celui mai recent raport epidemiologic publicat de OMS şi consacrat COVID-19, numărul cazurilor a scăzut cu 12% în săptămâna 29 august - 4 septembrie în comparaţie cu săptămâna precedentă ajungând la circa 4,2 milioane de noi infecţii declarate.

„Cineva care aleargă la un maraton nu se opreşte când vede linia de sosire. Aleargă mai repede, cu toate energie care i-a mai rămas. La fel şi noi. Putem vedea cu toţii linia de sosire, suntem pe punctul de a câştiga, dar ar fi cu adevărat cel mai prost moment să ne oprim din alergat”, a subliniat directorul OMS.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a subliniat că statele trebuie să folosească această oportunitate.




ORL