Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Dina Constantin, fost director al Corpului de Control al ministrului Sănătăţii, şi a funcţionarului din cadrul ministerului de restort, Aramă Silvia.


Dina Constantin, la data faptei director al Corpului de Control al ministrului Sănătăţii şi preşedinte al unei comisii de concurs, a fost trimis în judecată „sub aspectul comiterii infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, săvârşită în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”, se arată într-un comunicat al DNA.

Aramă Silvia, la data faptei şi în prezent funcţionar în cadrul Ministrului Sănătăţii, este acuzată de mărturie mincinoasă.

Procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

„În perioada 02 - 07 martie 2022, în contextul organizării unui concurs de ocupare a funcţiei de şef serviciu Control în cadrul Corpului de control al Ministrului Sănătăţii, inculpatul Dina Constantin, în calităţile menţionate mai sus, ar fi transmis în mod nelegal celeilalte inculpate o parte din subiectele elaborate pentru proba scrisă”, se arată în rechizitoriu.

Acţionând în această manieră, inculpatul Dina Constantin ar fi facilitat obţinerea de către Aramă Silvia a unui punctaj care i-ar fi permis acesteia să promoveze proba respectivă.

„Fiind audiată în prezenta cauză, inculpata Aramă Silvia ar fi făcut afirmaţii mincinoase în legătură cu faptele şi împrejurările esenţiale cu privire la care a fost întrebată, în sensul că nu ar fi recunoscut «ajutorul» oferit de inculpatul Dina Constantin în promovarea acelei probe de concurs”, se mai arată în rechizitoriu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, se mai precizează în comunicatul DNA.
Alergologia