Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, sub supravegherea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, efectuează 15 percheziţii domiciliare, 14 în judeţul Dolj şi una în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite că sunt implicate în activităţi de vaccinare fictivă.


Potrivit IPJ Dolj, trei persoane, toate din judeţ, sunt bănuite că ar fi intermediat legătura dintre persoanele nevaccinate care solicitau eliberarea unor adeverinţe de vaccinare şi personalul medical care ar fi înregistrat în mod fictiv persoanele în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, relatează Agerpres.

„Prin extinderea cercetărilor, de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au fost identificate 45 de persoane, printre care şi cetăţeni străini, care ar fi fost înregistrate în mod fictiv în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor”, informează IPJ Dolj.

Urmează să fie puse în aplicare 16 mandate de aducere, persoanele implicate urmând a fi audiate.

La acţiune participă şi poliţişti ai Serviciului Criminalistic şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, ai Poliţiei Municipiului Craiova, Poliţiei Municipiului Calafat şi Poliţiei Municipiului Băileşti. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Craiova, se mai arată în comunicat.

Percheziţiile sunt desfăşurate în continuarea activităţilor efectuate de poliţiştii din Dolj, în luna ianuarie 2022, vizând înregistrarea unor persoane, în mod fictiv, în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

În luna ianuarie, un medic de familie, un ambulanţier şi un intermediar au fost reţinuţi pentru emitere de certificate de vaccinare fictivă anti-COVID-19 de către poliţiştii anticorupţie care au destructurat o grupare de persoane ce acţiona în acest sens în judeţul Dolj. Cei trei au fost prinşi în flagrant după ce primiseră o sumă de bani pentru ca medicul să elibereze un certificat de vaccinare anti-COVID, fără vaccinare efectivă.

 

Ginecologia (1)