Anul 2022 este unul de convieţuire cu SARS-CoV-2, a spus directorul medical al Institutului „Matei Balş”, Adrian Marinescu. Medicul a atenţionat că, deşi vor fi mai puţine cazuri severe, unele vor ajunge la terapie intensivă.


„Aş trage totuşi un semnal de alarmă, şi anume că şi dacă sunt puţine cazuri severe, ele totuşi vor exista şi în viitorul apropiat, iar oamenii care sunt în vârstă şi cu boli cronice, din păcate, vor ajunge în terapie intensivă”, a declarat, pentru Agerpres, Adrian Marinescu.

În opinia sa, un nou val al pandemiei nu ar mai avea un impact important la nivel mondial.

„Eu nu cred că vor exista schimbări importante. Sigur, în medicină nimic nu este 100%, dar cel mai probabil că nu va exista un impact important la nivelul mapamondului într-un alt val. Că în mod punctual vor exista numite situaţii, că vor fi cazuri, poate la nivel de focar, în unele locuri nu înseamnă că de aici putem să tragem concluzia că vom avea greutăţile legate de pandemie din trecut”, a explicat medicul.

Adrian Marinescu a arătat că imunizarea rămâne utilă, chiar dacă se vorbeşte despre o eficienţă mai scăzută a actualelor vaccinuri faţă de variantele noi ale virusului.

 


Alergologia