Medicul Virgil Musta, şef de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, lansează un apel către colegii săi, în această perioadă de criză majoră. „Nu intraţi în panică, nu luaţi decizii pripite, acum, când oamenii au nevoie de noi toţi!”, spune medicul timişorean. Medichub vă prezintă integral mesajul doctorului Musta.

„Mă refer, acum, la toţi cei care suntem implicaţi într-un fel sau altul, fie direct, fie ca suport de orice fel în exercitarea actului medical.

Ştiu că şi noi suntem oameni, avem şi noi familii, iar mijloacele şi modul în care lucrăm în aceste zile sunt departe de ceea ce ne-am dori.

Dar, ACUM este nevoie mai mult ca niciodată de noi! Nu avem o profesie oarecare, ştiam de la început că implică multe responsabilităţi şi riscuri, dar ne-am ales-o „la bine şi la greu”!

Trebuie să acţionăm inteligent şi, într-adevăr, să protejăm colegii care intră în grupele de risc, dar ceilalţi, mai devreme sau mai târziu, probabil tot vor face boala, şi mulţi dintre ei vor trece prin boală fără să ştie (la fel ca restul populaţiei, de altfel). Până la urmă, boala o putem lua şi noi din oraş, nu doar din spital. În plus, din tot ce ştim până acum, peste 80% din cazuri se vindecă rapid.

În profesia noastră suntem obişnuiţi cu diverse boli, multe care pot avea consecinţe mult mai grave.

Nu intraţi în panică, nu luaţi decizii pripite, acum, când oamenii au nevoie de noi toţi!

În spitale, dacă se respectă măsurile de protecţie, riscurile sunt mai mici decât în exterior. Solicitaţi echipamente de protecţie, solicitaţi-vă drepturile, solicitaţi ajutor, dar rămâneţi uniţi, rămâneţi „pe baricade”, vom depăşi împreună această perioadă.

Sunt onorat că fac parte din această breaslă, am văzut şi văd zilnic colegi care, în aceste momente, în condiţii foarte grele de lucru, îşi fac datoria şi dau încredere şi celor din jurul lor să meargă mai departe, să nu renunţe.

Dumnezeu să ne dea înţelepciunea de a face ce trebuie şi ce este mai bine pentru TOŢI!

Vă mulţumesc anticipat pentru efortul imens al fiecăruia dintre voi!

Numai împreună vom reuşi!”

Dr. Virgil Musta