Autorităţile de sănătate publică din Arad constată un interes sporit pentru vaccinarea antigripală faţă de anii anteriori, peste 6.000 de doze fiind deja administrate în trei săptămâni, adică mai mult de un sfert din cele alocate judeţului.


Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Geanina Potolia, a declarat pentru Agerpres că au fost primite de la Bucureşti 21.280 de doze de vaccin antigripal, în două tranşe. Din această cantitate, 14.052 de doze (sosite în prima tranşă) au fost deja distribuite, din care 11.567 către medicii de familie şi 2.476 către unităţi sanitare.

„Urmează să fie distribuite vaccinurile din a doua tranşă. Până la momentul actual au fost vaccinate 6.032 de persoane, din care aproximativ 1.700 la finalul lunii septembrie iar restul de peste 4.300 de persoane în primele zece zile din octombrie”, a precizat Geanina Potolia.

Medicul epidemiolog Mihaela Cîtu, din cadrul DSP Arad, a declarat pentru Agerpres că interesul pentru vaccinarea antigripală este mai mare decât în alţi ani.

„Vedem acest interes crescut nu doar din cifre, ci şi din mobilizarea medicilor de a ridica foarte repede dozele de la noi, având la bază solicitările pe care le-au primit de la pacienţi”, a spus dr. Mihaela Cîtu.

Anul trecut, când campania de vaccinare a început în octombrie, până la data de 25 noiembrie erau administrate în judeţ doar 4.177 de doze. O lună mai târziu, în 20 de decembrie 2021, erau administrate 11.844 doze, adică aproximativ 40% din vaccinurile disponibile în judeţ la acel moment.

La 15 decembrie 2020, mai puţin de 5.000 de doze de vaccin antigripal fuseseră administrate în cadrul campaniei, adică doar 13% din dozele disponibile în judeţ la acel moment.

ORL