Primul caz de gripă din acest sezon, în România, a fost confirmat la o persoană din Oradea, judeţul Bihor. Este vorba de o tânără în vârstă de 19 ani, a informat vineri Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor.


Tânăra s-a prezentat, împreună cu restul familiei, la consultaţie la medicul de familie în data de 20 octombrie, cu următoarea simptomatologie: febră, cefalee, tuse, rinoree, fatigabilitate (oboseală), stare anxioasă, se arată într-un comunicat de presă al DSP Bihor.

S-a stabilit diagnosticul de infecţie acută a căilor respiratorii superioare şi s-a prescris tratament simptomatic, antialergic şi vitamine.

Au fost recoltate probe biologice în vederea testării virusologice a gripei, în data de 20 octombrie, şi au fost transmise la laboratorul Centrului Regional de Sănătate Publică Cluj.

„Rezultatul a fost primit la DSP Bihor, în data de 29 octombrie, şi confirmă infecţia cu virus gripal AH1N1. Testarea efectuată pentru virusul SARS-CoV-2 este negativă. Tânăra şi contacţii acesteia au fost izolaţi la domiciliu, starea clinică actuală a pacientei fiind ameliorată”, se mai precizează în comunicat.