Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Buzău a aplicat unor spitale amenzi de 17.000 de lei pentru nereguli referitoare la transmiterea datelor cu privire la infecţiile asociate asistenţei medicale (IAAM), testarea microbiologică a lenjeriilor şi neefectuarea cu ritmicitate a operaţiunilor de dezinsecţie şi deratizare.


Potrivit DSP, controalele organizate pe parcursul anului au vizat toate unităţile spitaliceşti publice şi private.

„Vă comunicăm că la nivelul judeţului nostru sunt catagrafiate 9 spitale, din care 5 publice şi 4 private. Toate unităţile au fost controlate în cursul anului 2023 şi s-au constatat următoarele neconformităţi: nerespectarea prevederilor privind transmiterea săptămânală la DSP Buzău a Registrului electronic de monitorizare a infecţiilor asociate asistenţei medicale, neefectuarea monitorizării eficienţei procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie, nerespectarea ritmicităţii operaţiunilor de dezinsecţie şi deratizare, nerespectarea în permanenţă a procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie stabilite, nerespectarea prevederilor legislaţiei în vigoare privind testarea microbiologică a lenjeriei finite, în vederea evaluării calităţii serviciilor de spălătorie, în cadrul autocontrolului”, a transmis DSP Buzău, în urma unei solicitări Agerpres.

Pentru neregulile constatate, inspectorii de sănătate publică au aplicat o serie de sancţiuni şi au fost dispuse măsuri de remediere a neconformităţilor.

„Pentru neconformităţile constatate au fost aplicate 27 de sancţiuni, din care 15 avertismente şi 12 amenzi, în cuantum de 17.000 lei”, informează DSP Buzău.





Ginecologia (1)