Cinci misiuni de salvare a unor nou-născuţi, efectuate în ultimele 24 de ore, au fost asigurate de echipe mixte de intervenţie, formate din medici, asistenţi medicali, piloţi şi conducători auto - paramedici, informează DSU.


Misiunile au constat în transportul nou-născuţilor la diferite unităţi medicale pentru efectuarea unor consultaţii sau tratamente de specialitate, se arată pe pagina de Facebook a DSU.

  • Echipajele de terapie intensivă mobilă nou-născuţi ale ISU Timiş au fost solicitate, în cursul zilei de ieri, 4 aprilie, pentru a efectua două transferuri medicale la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu”. Primul transfer la secţia de radiologie a fost pentru un pacient intubat, sex masculin, în vârstă de câteva zile, iar cel de-al doilea transfer la secţia neonatologie, pentru un pacient, sex masculin, intubat, în vârsta de 2 zile.
  • Totodată, echipajul TIM NEONAT Timiş a fost alocat pentru efectuarea unui transfer, de la Maternitatea Arad, a unui nou-născut, în vârstă de numai o zi, cu malformaţie cardiacă. Micuţul a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu”, pentru investigaţii medicale de specialitate.
  • Echipajul SMURD neonato al ISU Sibiu a fost solicitat pentru transferul unui nou-născut, intubat, în vârstă de o zi, de la Spitalul Judeţean de Urgenţe Alba la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ,,Marie Sklodowska Curie” Bucureşti.
  • O altă misiune de salvare a presupus transportul unui nou-născut, în vârsta de numai o zi, sex masculin, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, pentru efectuarea unor investigaţii medicale de specialitate.

„Aceste misiuni sunt vitale pentru a ne asigura că micuţii primesc îngrijirea medicală necesară în timp util”, se subliniază în postare.

Sursa foto: Facebook Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă





Pediatru