Cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniul financiar, timp în care a a activat în diverse industrii, Elena Dragu este noul Chief Financial Officer al Siemens Healthineers România, venind în această poziţie după mai mult de 15 ani în Siemens AG. Din acest rol ea va fi responsabilă de managementul financiar şi de strategiile financiare ale diviziei locale a Siemens Healthineers, lider în tehnologii medicale avansate cu peste 125 de ani experienţă în domeniu.


„Suntem încântaţi să avem pe cineva cu experienţa şi expertiza Elenei Dragu în echipă şi suntem convinşi că va contribui semnificativ la consolidarea poziţiei noastre pe piaţa locală. Elena va coordona şi superviza activităţile financiare ale Siemens Healthineers în România, asigurând o gestionare eficientă a bugetelor şi a resurselor financiare, precum şi o bună colaborare cu echipele de management local şi regional. Împreună cu echipa financiară, ne propunem să dezvoltăm soluţii şi strategii adaptate pieţei româneşti, respectând reglementările fiscale şi financiare locale şi internaţionale”, a spus dr. Claudia Oanea, Managing Director Siemens Healthineers România.

La preluarea poziţiei, Elena Dragu a declarat: „Este un pas important pentru mine să preiau poziţia de CFO la Siemens Healthineers România. Sunt încântată să fac parte dintr-o echipă de profesionişti implicaţi şi talentaţi, care îşi dedică energia şi pasiunea pentru a oferi soluţii inovatoare şi de calitate pentru pacienţi şi clienţi. În cadrul echipei, ne vom concentra pe îmbunătăţirea proceselor financiare, pe creşterea eficienţei şi pe identificarea oportunităţilor de creştere a profitabilităţii pentru Siemens Healthineers România. Dat fiind contextul de piaţă competitivă, cu mare potenţial de creştere, focusul nostru va fi şi pe identificarea de soluţii optime de finanţare pentru clienţii noştri, astfel încât împreună să ne atingem obiectivele de dezvoltare.”

Elena Dragu şi-a construit o carieră solidă, lucrând pentru mai multe corporaţii multinaţionale, în diverse roluri care i-au permis să se implice activ în succesul financiar al  companiilor pentru care a activat. Proiectele în care s-a implicat de-a lungul parcursului său profesional i-au permis să acumuleze experienţă şi în arii precum automatizarea şi digitalizarea business-urilor, risk&change management sau demersuri de transformare organizaţională.

Experienţa relevantă în domeniul taxelor îi va permite Elenei Dragu să alinieze strategia fiscală la obiectivele financiare globale ale Siemens Healthineers, asigurându-se totodată de respectarea reglementărilor fiscale în domeniu existente atât la nivel local, cât şi la nivel global.

În plus, datorită background-ului în management financiar, inclusiv pe zona de fuziuni şi achiziţii, Elena Dragu va supraveghea aspectele financiare ale oricăror fuziuni, achiziţii sau alte tranzacţii pe care Siemens Healthineers România le întreprinde, inclusiv evaluarea potenţialelor tranzacţii, termenii de negociere, având drept prioritate protejarea intereselor financiare ale companiei.


Despre Siemens Healthineers

Siemens Healthineers AG (cotată la Bursa din Frankfurt, Germania: SHL) este pionierul inovaţiilor în domeniul asistenţei medicale. Pentru toată lumea. Oriunde. În calitatea sa de companie lider de piaţă în domeniul tehnologiei medicale cu sediul în Erlangen, Germania, Siemens Healthineers şi companiile sale regionale îşi dezvoltă în mod continuu portofoliul de produse şi servicii cu aplicaţii susţinute de AI şi oferte digitale care joacă un rol din ce în ce mai important pentru generaţia următoare de tehnologie medicală. Aceste aplicaţii noi vor consolida bazele companiei în domeniul diagnosticării in vitro, terapiei ghidate prin imagine, diagnosticării in vivo şi terapiei inovatoare împotriva cancerului. Siemens Healthineers oferă, de asemenea, o gamă de servicii şi soluţii pentru îmbunătăţirea capacităţii furnizorilor de asistenţă medicală de a oferi îngrijire eficientă, de înaltă calitate. În exerciţiul fiscal 2022, care s-a încheiat la 30 septembrie 2022, Siemens Healthineers, care are aproximativ 69.500 de angajaţi în întreaga lume, a generat venituri de aproximativ 21,7 miliarde EUR, cu o valoare ajustată a veniturilor înainte de dobânzi şi taxe (EBIT) de aproximativ 3,7 miliarde. Mai multe informaţii sunt disponibile la www.siemens-healthineers.com.


Farmacist