Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), dr. Adriana Pistol, a declarat că singura tulpină care a fost identificată în ultimele două săptămâni prin secvenţiere a fost Delta. Ea a mai adăugat că, potrivit unei estimări privind cazurile severe de COVID-19, la finele lui octombrie s-ar putea înregistra 2.000 - 2.500 de pacienţi la ATI.


„În ultimele două săptămâni, singurul tip de tulpină identificat prin secvenţiere este numai tulpina Delta, deci este încă o dovadă a faptului că se transmite accelerat şi la nivel comunitar”, a spus, într-o conferinţă de presă, dr. Adriana Pistol, citată de Agerpres.

Întrebată dacă se va impune purtarea măştii şi în alte zone în afară de cele aglomerate şi de spaţiile publice închise, în cazul în care va creşte numărul de cazuri, Adriana Pistol a spus că această măsură ar trebui reluată din punct de vedere epidemiologic.

Ea a adăugat că, potrivit unei estimări privind cazurile severe, la finalul lunii octombrie ar putea exista 2.000 - 2.500 de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 la terapie intensivă.

„Acesta ar fi scenariul cel mai rău. De noi depinde ca aceste lucruri să nu se întâmple”, a arătat directorul CNSCBT.

 

Pediatru