Majoritatea covârşitoare a europenilor (89%) consideră că promovarea sănătăţii mintale este la fel de importantă ca promovarea sănătăţii fizice, arată un nou sondaj Eurobarometru, publicat cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii Mintale.


Un nou sondaj Eurobarometru privind sănătatea mintală arată că nouă din zece respondenţi (89%) consideră că promovarea sănătăţii mintale este la fel de importantă ca promovarea sănătăţii fizice, informează un comunicat al Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

„În acelaşi timp, mai puţin de jumătate dintre respondenţi sunt de acord cu afirmaţia că persoanele cu probleme de sănătate mintală beneficiază de acelaşi nivel de îngrijire ca persoanele care suferă de o afecţiune fizică”, se mai arată în comunicatul preluat de Agerpres.

Aproape jumătate dintre respondenţi (46%) s-au confruntat în ultimele douăsprezece luni cu o problemă emoţională sau psihosocială, cum ar stările de depresie sau anxietate. Potrivit sondajului, mai mult de jumătate (54 %) dintre respondenţii cu probleme de sănătate mintală nu au primit ajutor din partea unui profesionist.

Aceste rezultate arată că este esenţial să se continue eforturile depuse în domeniul sănătăţii mintale la nivelul UE, se subliniază în comunicat.

Comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides, va găzdui o conferinţă la nivel înalt privind sănătatea mintală având la bază Abordarea cuprinzătoare cu privire la sănătatea mintală, prezentată de Comisie în luna iunie, se mai informează.

 




Psihiatru (2)