Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca anunţă aniversarea de 60 de ani a Facultăţii de Medicină Veterinară, înfiinţată în 1 octombrie 1962.


Ceremonia aniversară va avea loc miercuri, 14 septembrie, de la ora 10.00, în Aula Magna „Mihai Şerban” a universităţii, în prezenţa conducerii USAMV Cluj-Napoca, cea a facultăţii, a profesorilor, studenţilor şi absolvenţilor, dar şi a unor personalităţi din ţară şi străinătate, care şi-au dedicat viaţa profesiei de medic veterinar, se arată într-un comunicat.

Vor fi prezentate volumul „Facultatea de Medicină Veterinară Cluj-Napoca la 60 de ani - 1962-2022” şi medalia aniversară, precum şi o expoziţie fotografică realizată de cadrele didactice.

„Facultatea se îmbracă în straie de sărbătoare pentru a evoca istoria noastră şi pentru a aduce un omagiu predecesorilor noştri. În cele şase decenii de existenţă, facultatea noastră a format 57 de generaţii de absolvenţi, adică aproximativ 4.500 de medici veterinari, din care peste 600 au provenit din străinătate. De asemenea, am oferit condiţii de pregătire postuniversitară, de internariat şi de doctorat, pentru încă 700 de medici veterinari. La ceas de sărbătoare transmit felicitări întregului personal al facultăţii şi studenţilor noştri. Mult succes tuturor şi să ne bucurăm cu toţii de realizările acestei colectivităţi academice. La mulţi ani, Facultatea de Medicină Veterinară!”, este mesajul decanului, prof. dr. Nicodim Fiţ.

În prezent, educaţia medical-veterinară din cadrul facultăţii se desfăşoară cu trei programe de studiu de licenţă de 6 ani, în limba română, engleză şi franceză, iar în total sunt şcolarizaţi peste 900 studenţi români şi circa 500 studenţi străini, alături de 100 de doctoranzi.

„Facultatea dispune de o infrastructură educaţională la standarde înalte de servicii şi de cercetare, precum şi de cele mai performante cadre didactice din regiune, lucru dovedit prin evaluări precum EUA, Scimago Ranking, Shanghai Ranking, Clasamentul THE, Clasamentul RUR etc. FMV este acreditată naţional şi european de către European Association of Establishments for Veterinary Education (EAEVE) şi include şi de două centre de rezidenţiat”, se mai precizează în comunicat.





Practica Veterinara