Consiliul Director al Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer a hotărât înfiinţarea unui consiliu ştiinţific consultativ - Tumor Boardul oncologiei româneşti - , format din experţi reputaţi pe a căror opinie să se bazeze atunci când iniţiază proiecte noi în interesul pacienţilor.


„În contextul elaborării normelor de aplicare ale Planului Naţional de Prevenire şi Combatere a Cancerului de către MS, dorim ca acest Consiliu să elaboreze şi să propună analize de specialitate echipei desemnate de Ministerul Sănătăţii, să creioneze aceste norme pentru implementarea Planului Naţional de Prevenire şi Combatere a Cancerului”, se arată într-un comunicat FABC, preluat de Agerpres.

„Lucrând alături de autorităţi în acest sens, şansele noastre de supravieţuire/vindecare vor creşte proporţional, iar satisfacţia muncii tuturor specialiştilor să fie una deplină”, se mai subliniază în document.

Potrivit organizaţiei, o primă întâlnire a consiliului a avut loc online, pe 18 ianuarie a.c. S-a decis organizarea unor întâlniri periodice şi crearea unei platforme de comunicare.

„Cu acordul membrilor Consiliului Ştiinţific, Consiliul Director al FABC a numit acest Consiliu «Tumor Board-ul» oncologiei româneşti, pentru a putea transmite un mesaj tuturor celor implicaţi în sistemul de sănătate că doar lucrurile elaborate în echipă pot genera succes şi pot salva vieţi”, se precizează în comunicat.





Oncolog