O fetiţă de două luni a fost transportată în stare gravă, cu un elicopter, de la unitate medicală din Focşani la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, după ce a fost înţepată, accidental, cu o foarfecă în cap, de către sora ei în vârstă de un an şi două luni.


„La data de 31.10.2022, în jurul orei 23,00, am fost sesizaţi de către o unitate medicală cu privire la faptul că în jurul orei 22.00 a fost internată o femeie în vârstă de 33 de ani, împreună cu fiica sa, de aproximativ două luni, care prezintă leziuni la nivelul capului. Din primele verificări efectuate de poliţişti rezultă faptul că fetiţa ar fi fost înţepată cu o foarfecă în zona capului, de către sora sa, în vârstă de un an şi două luni”, au precizat reprezentanţii IPJ Vrancea, citaţi de Agerpres.

Copilul a fost transportat în stare gravă, cu elicopterul, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

„În cursul nopţii s-a primit aviz de transfer din partea spitalului «Grigore Alexandrescu» din Bucureşti, iar în cursul acestei dimineţi s-a efectuat transferul pe cale aeriană către Bucureşti. Anterior s-a încercat transferul acesteia cu ambulanţa pe timpul nopţii, însă exista riscul agravării stării sale de sănătate pe timpul transportului, de accea am apelat la elicopter. Starea sa era gravă, fiind înjunghiată în zona cervicală, dar noi, neavând neurochirurg, nu am putut să o evaluăm. Cât despre modul în care s-a produs înjunghierea, din relatările familiei ar fi fost vorba de un accident”, a declarat, pentru Agerpres, dr. Mihai Dumitrescu, directorul medical al Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani.

În cauză a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

 



Pediatru