Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila beneficiază de o finanţare europeană în valoare de peste un milion de euro, care are drept obiectiv reabilitarea şi modernizarea acestui obiectiv, informează Agerpres.

„Reabilitarea UPU Brăila va costa aproximativ 5,3 milioane de lei, echivalentul a 1,13 milioane de euro, iar lucrările de reabilitare vor dura trei ani. Finanţarea se face în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, cu bani din Fondul European de Dezvoltare Regională, din bugetul de stat, dar şi din banii Consiliului Judeţean, instituţia contribuind cu 105.699 lei din valoarea totală a proiectului”, se arată într-un comunicat de presă semnat de managerul Spitalului Judeţean Brăila, Delia Râşnoveanu.

Acesta spune că, prin realizarea acestui obiectiv de investiţii, „se va rezolva problema reorganizării zonelor medicale şi a funcţionării activităţii UPU conform cerinţelor europene”.

UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila a luat fiinţă în 1998, iar în cadrul unităţii îşi desfăşoară activitatea 11 medici, din care trei medici cu specializări în medicina de urgenţă cu rezidenţiat, şase medici cu specializări şi competenţe în medicina de urgenţă şi doi medici dentişti pentru medicina stomatologică de urgenţă.