Circa 100 de invitaţi din mai multe ţări au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la Zilele Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc - manifestare ştiinţifică cu rol de formare a cadrelor medicale şi de promovare a instituţiei sanitare.


Medicul primar de chirurgie toracică Adrian-Cristian Dobrică, doctor în ştiinţe medicale, a declarat presei că evenimentul, ajuns la cea de-a şasea ediţie, are atât rol educaţional şi de formare, cât şi de promovare a spitalului. Au fost invitaţi profesori şi medici din centre universitare din România, Ungaria, Marea Britanie, Germania sau Republica Moldova, informează Agerpres.

„Este o manifestare importantă din nenumărate motive: în primul rând este o formulă de a face schimb de experienţă cu membrii centrelor universitare care ne vizitează şi cumva ne şi putem raporta cam pe unde suntem, care este nivelul nostru în raport cu ei în acest moment. În al doilea rând ne oferă prilejul să ne popularizăm specialităţile şi activităţile noastre din spital”, a declarat dr. Adrian-Cristian Dobrică.

Au fost prezentate lucrări care acoperă toate ramurile Medicinei, dar a existat şi o secţiune cu specialităţi conexe.

Manifestarea a fost organizată de Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, în parteneriat cu Colegiul Medicilor, Ordinul Asistenţilor, Consiliul Judeţean Harghita şi Primăria Miercurea Ciuc.

Tot în cadrul Zilelor Spitalului Judeţean de Urgenţă, a avut loc crosul caritabil Run For Epilepsy 2022, organizat în parteneriat cu Clubul Lions Miercurea Ciuc şi Asociaţia Clubul pentru Perfecţionarea Neurologilor.

 



Medic