Rezultatele a 1,4 milioane de teste COVID-19 au fost furate într-un atac informatic început în cursul verii şi confirmat pe 12 septembrie, care a vizat serviciul de sănătate publică din regiunea pariziană.


Sistemul spitalelor universitare pariziene AP-HP a anunţat depunerea unei plângeri penale la Parchet, în urma furtului, informează LCI

Datele sustrase aparţin unor persoane din regiunea pariziană care s-au testat la jumătatea lui 2020 şi cuprind nume, numere de asigurări de sănătate şi rezultatele testelor, dar şi informaţii privind profesioniştii din sănătate care s-au ocupat de cetăţenii respectivi.

Hackerii nu au vizat fişierul naţional al testelor de depistare COVID, ci „un serviciu securizat de partajarea a fişierelor”, utilizat „în mod punctual în septembrie 2020” pentru a transmite Casei franceze de asigurări de sănătate şi agenţiilor regionale de sănătate informaţiile utile, în procesul de depistare a contacţilor celor infectaţi.

Serviciul de sănătate publică a prezentat scuze celor afectaţi, precizând că victimele vor fi „informate individual”.Psihiatru (2)