Premierul francez Jean Castex a anunţat sfârşitul obligativităţii privind purtarea măştii sanitare în toate spaţiile, cu excepţia transportului în comun, precum şi suspendarea permisului de vaccinare. Şi Ungaria va renunţa la cea mai mare parte a măsurilor sanitare.


În Franţa, permisul sanitar va rămâne totuşi în vigoare în unităţile medicale - spitale şi centre de îngrijire pentru vârstnici sau pentru persoane cu handicap -,  la fel şi obligativitatea de vaccinare anti-COVID-19, care se va aplica personalului medical, informează AFP, preluată de Agerpres.

Jean Castex a anunţat şi „sfârşitul purtării obligatorii a măştii sanitare, în toate spaţiile unde această reglementare încă se aplică”, adică „mai degrabă în spaţiile închise”.

Totuşi, purtarea măştii va rămâne obligatorie în transportul în comun, „ţinând cont de condiţiile de transport”, a explicat premierul francez.

Şi Ungaria va renunţa la obligativitatea măştilor, începând de săptămâna viitoare, şi va elimina cea mai mare parte a măsurilor sanitare, a declarat şeful de cabinet al premierului, transmite MTI, preluată de Agerpres.

Guvernul va revoca de asemenea reglementările care le permit companiilor să le impună vaccinarea anti-COVID-19 angajaţilor şi le va anula şi pe cele privind folosirea certificatelor de imunitate.

Purtarea măştii şi vaccinarea vor mai fi menţinute doar în spitale şi anumite instituţii cum sunt căminele pentru vârstnici.

Va fi menţinută de asemenea starea de alertă sanitară pentru a permite guvernului să acţioneze prompt, în cazul în care ţara ar fi lovită de un al şaselea val pandemic.

 

Psihiatru (2)