În cadrul unui eveniment dedicat celor care au luptat în prima linie cu pandemia de COVID-19, desfăşurat la Domeniul Regal Săvârşin, 300 de cadre medicale din vestul ţării au primit distincţii din partea autorităţilor.


În cadrul Galei Recunoştinţei Medicale, autorităţile au oferit plachete şi diplome celor circa 300 de cadre medicale din judeţele Arad, Timiş şi Hunedoara prezente la eveniment, dar au premiat şi circa 100 de instituţii sau companii care s-au implicat în combaterea efectelor pandemiei şi limitarea răspândirii SARS-CoV-2, informează Agerpres.

„Gala s-a dorit a fi o exprimare a recunoştinţei autorităţilor şi responsabililor din sistemul sanitar faţă de cei care au trudit neîncetat în slujba sănătăţii noastre. Au fost acordate premii personalului medical, au fost prezentate poveşti adevărate, trăite de oameni care au înfruntat momente dificile în această perioadă”, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Horea Timiş.

La eveniment a fost prezent şi preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, care a felicitat corpul medical şi a făcut un nou apel la implicare pentru creşterea gradului de vaccinare a populaţiei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, prezent la Săvârşin, a spus că una dintre concluziile acestei pandemii este că statul nu s-a raportat la Arad ca la frontiera României, cu tot ceea ce a implicat aceasta, astfel că judeţul a trecut prin momente dificile.

„Tot greul pandemiei l-au dus cadrele medicale şi oamenii din administraţie care au adus fonduri europene pentru spitale, în cea mai gravă criză a vremurilor noastre. Direcţiile de Sănătate Publică au fost reduse la un simplu organ de control, depopulate, subfinanţate, iar pandemia a demonstrat cât de greşită a fost această gândire de la Bucureşti. Le sunt recunoscător şi le mulţumesc tuturor celor care în această perioadă grea, fie că sunt cadre medicale, fie că muncesc în orice alt domeniu, şi-au adus contribuţia la salvarea vieţii şi a sănătăţii arădenilor”, a mai spus Cionca.

Gala Recunoştinţei Medicale a fost organizată de Alianţa Vestului pentru Sănătate Publică, formată din Direcţiile de Sănătate Publică Judeţene Arad, Hunedoara şi Timiş, în parteneriat cu Casa Regală a României.

 

Pediatru