La aniversarea a cinci ani de la înfiinţarea Asociaţiei Zetta, la evenimentul Gala Zetta s-a sărbătorit excelenţa medicală din România. Medici, susţinători şi pacienţi s-au reunit pentru o seară şi s-au decernat premii de recunoaştere a meritelor deosebite.


Gala Zetta i-a reunit, în seara zilei de 12 octombrie, la Ateneul Român, pe toţi cei care au rezonat cu misiunea Asociaţiei Zetta şi au făcut posibile peste 470 de intervenţii reconstructive, se arată într-un comunicat. 

„Faptul că Asociaţia Zetta reprezintă un suport pentru pacienţii fără posibilităţi financiare se datorează medicilor care se implica pro bono, Spitalului Zetta care susţine mare parte din cheltuielile indirecte, dar şi sponsorilor sau persoanelor care donează către asociaţie. Şi nu sunt puţine, vorbim despre 336,5 ore de operaţii pro bono, ceea ce înseamnă că, în cazul în care ar fi operat în mod normal, ar fi fost remuneraţi cu aproximativ 120.000 euro, iar Spitalul Zetta ar fi obţinut aproape 200.000 de euro pentru serviciile puse la dispoziţie”, a declarat Andreea Constantin Vîlcioiu, director general al Spitalului Zetta.

Gala a adus şi recunoaşterea meritelor deosebite ale medicilor deveniţi deja reper în ţara noastră, dar şi pe cele ale tinerilor care se pregătesc pentru această meserie şi pe care Asociaţia Zetta i-a sprijinit cu burse de studiu în valoare de peste 20.000 de euro sau cu stagii de practică.

„Resursa noastră cea mai de preţ sunt medicii şi întreaga echipă medicală care înseamnă Zetta. Sunt cei care ne-au ajutat să creştem de la o clinică la cel mai mare spital privat de chirurgie estetică şi reparatorie din România. În perioada pandemiei, a lockdown-ului, când noi eram în plin proces de extindere şi ne făceam griji cum vom putea să îi păstrăm alături de noi, nimeni nu şi-a pus problema că ar putea părăsi echipa. Iar pentru mine acest lucru este de nepreţuit! La fel cum sunt extrem de mândru şi de emoţionat ca printre cei care sunt în această seară alături de noi să se numere foşti studenţi, rezidenţi, care au înregistrat la Spitalul Zetta trei operaţii în premieră internaţională, 35 de premiere naţionale şi 71 de intervenţii în premieră pentru sistemul medical privat”, a declarat dr. Dragoş Zamfirescu, fondatorul Asociaţiei Zetta.

Câştigătorii premiilor oferite în cadrul Galei Zetta au fost:

  • Rezidentul anului: dr. Florin-Vlad Hodea
  • Mentorul anului: dr. Laura Răducu
  • Chirurgul Plastician al anului pentru activitate ştiinţifică: dr. Horia Şiclovan
  • Rising Star - Rezidenţi Chirurgie Plastică: dr. Alex-Victor Orădan, dr. Alma Corpodean
  • Rising Star - Specialişti şi primari Chirurgie Plastică: dr. Alexandru Stoian, dr. Dragoş Muraru
  • Rising Star - Alte specialităţi medicale: dr. Daniel Vîlcioiu, dr. Andrei-Ion Popescu
  • Excelenţă în Chirurgie Plastică: prof. dr. Alexandru Georgescu
  • Excelenţă medicală - Performanţe profesionale şi colaborare cu Asociaţia Zetta: prof. dr. Irinel Popescu şi echipa de transplant hepatic Fundeni, prof. dr. Ioana Grinţescu
  • Premiul pentru susţinerea intervenţiilor de reconstrucţie mamară: Mentor
  • Premiul pentru susţinerea continuă a Asociaţiei Zetta: Inulta

În seara de sărbătoare, amfitrionul a fost Alex Dima, iar pe scenă au urcat pe rând Filarmonica George Enescu, Alexandru Tomescu, Doiniţa Iscru şi Alex Penescu, el însuşi pacient al Asociaţiei Zetta în urma rănilor suferite în incendiul din clubul Colectiv.

 



Pediatru