EIT Health, program al Institutului European de Inovare şi Tehnologie (EIT), a dat startul, pe 18 aprilie, perioadei de depunere a candidaturilor pentru granturi ce cumulează 135.000 euro, destinate companiilor inovatoare din domeniul sănătăţii.

„InnoStars Awards, European Health Catapult si HeadStart Funding sunt programe de instruire şi accelerare de business ale EIT Health, care sprijină companiile sau echipele inovatoare în lansarea propriilor afaceri şi le ghidează în procesul de dezvoltare şi de intrare pe piaţa internaţională”, se explică în comunicatul trimis presei.

În funcţie de scopul şi mărimea companiilor, s-au definit 3 competiţii:

  • European Health Catapult se adresează întreprinderilor mici şi foarte mici (<50 de angajaţi), companiilor externalizate (spin-offs) şi startup-urilor deja încadrate în domeniile tehnologie medicală/ biotehnologie/ sănătate digitală. Programul dezvoltă planul de afaceri al companiilor, abilităţile de negociere şi prezentare şi oferă acces la reţeaua de investitori internaţionali EIT Health Investors Network. Cele mai bune 15 companii pot participa la un bootcamp de 2 zile pentru a-şi dezvolta abilităţile antreprenoriale şi de pitching, primii 9 finalişti regionali primind finanţare non-dilutive (fără emisiune de acţiuni) în valoare de 35.000 euro. Finaliştii sesiunii de prezentări din luna noiembrie vor participa la EIT Health Summit din Londra, unde primii 3 din fiecare categorie vor primi 20.000 euro, 15.000 euro şi respectiv 10.000 euro

Termenul limită de depunere a candidaturilor: 27 aprilie 2018.

  • HeadStart Funding se adresează companiilor nou înfiinţate şi IMM-urilor, care îşi propun dezvoltarea de noi produse şi servicii legate de o viaţă sănătoasă, îmbătrânirea activă şi servicii medicale îmbunătăţite. Programul sprijină candidaţii în parcurgerea etapelor către pătrunderea pe piaţă şi scurtarea timpului necesar introducerii pe piaţă a produselor şi serviciilor inovatoare, ajută la verificarea nevoii/ beneficiului produsului/ serviciului pentru utilizatori/ clienţi/ plătitori/ parteneri şi creşte posibilitatea de a atrage investiţii private suplimentare.
Termenul limită de depunere a candidaturilor: 27 aprilie 2018.
  • InnoStars Awards se adresează întreprinderilor mici şi foarte mici, companiilor externalizate (spin-offs) şi startup-urilor din sectoarele de sănătate şi IT care au deja un prototip sau un MVP (minimum viable product). Candidaţii admişi vor beneficia de consiliere şi cursuri de formare, finanţare non-dilutive (fără emisiune de acţiuni) în valoare de 8.000 euro pentru dezvoltarea afacerilor, validarea produselor, elaborarea planurilor de afaceri şi vor avea parte de o experienţă antreprenorială reală în ceea ce priveşte modul de prezentare a afacerii în faţa unui grup de experţi. Echipele care se vor situa pe primele 3 locuri în urma sesiunii de prezentări, vor câştiga 60.000 euro pentru a dezvolta un MVP sau un prototip.
Termenul limită de depunere a candidaturilor: 15 mai 2018. 

Mai multe informaţii puteţi găsi pe site-ul EIT Health.

 

Sursa: Medical Manager