Roche lansează cobas 5800, un nou sistem de diagnosticare moleculară, pentru a extinde accesul la teste şi a îmbunătăţi îngrijirea pacienţilor.


Roche lansează sistemulcobas® 5800, un nou instrument de laborator molecular, în ţările care acceptă marcajul CE, se arată într-un comunicat. Testarea reprezintă una dintre primele linii de apărare pentru a proteja starea generală de bine a unui pacient şi este de o importanţă vitală în orientarea rapidă a tratamentului acestuia. Sistemul cobas 5800 ajută la abordarea provocărilor cu care se confruntă laboratoarele din cauza creşterii numărului de teste pentru pacienţi, a complexităţii sistemului de compensare şi a necesităţii unui meniu de teste mai diversificat, oferind în acelaşi timp rezultate semnificative prompte.

„Diagnosticul continuă să revoluţioneze modul în care furnizorii de servicii medicale îngrijesc pacienţii şi este esenţial, acum mai mult ca niciodată, accesul comunităţii medicale la soluţii de testare fiabile şi precise”, a declarat Thomas Schinecker, CEO Roche Diagnostics. „Suntem încântaţi că putem oferi acum un sistem molecular compact, complet automatizat, aşa cum este sistemul cobas 5800. Acesta contribuie la soluţionarea cerinţelor în creştere la care sunt supuse laboratoarele prin eficienţă sporită, fluxuri de lucru optimizate şi economii de costuri, permiţându-le acestora să ofere îngrijiri de calitate pacienţilor”.

Sistemul cobas 5800, cel mai nou membru al gamei Roche Molecular, se bazează pe inovaţia sistemelor cobas® 6800 şi cobas® 8800, făcând testele moleculare accesibile pentru mai mulţi pacienţi din întreaga lume.

Roche anticipează că va primi aprobarea Administraţiei americane pentru alimente şi medicamente din SUA (U.S. Food and Drug Administration) în cursul trimestrului III din 2022.

Sistemul cobas 5800 este o soluţie de testare moleculară PCR în timp real, care oferă performanţe excelente şi utilitate cu valoare adăugată într-un spaţiu compact. Oferă automatizare, consolidare, integrare şi standardizare – făcându-l o soluţie scalabilă şi eficientă din punct de vedere al costurilor pentru laboratoarele mai mici care caută performanţe de laboratoare mari sau pentru laboratoarele mari care caută agilitate de laboratoare mici.

Sistemul este construit pentru a oferi un flux de lucru complet automatizat care cuprinde furnizarea, transferul şi pregătirea probei, amplificarea şi detecţia, calcularea rezultatelor şi transmiterea acestora către sistemul informatic de laborator (Laboratory Information System - LIS). Modulul unic permite un timp de aşteptare de până la opt ore, reducând astfel timpul de lucru, ceea ce poate duce la îmbunătăţirea productivităţii, la reducerea posibilităţilor de eroare şi la timpi de execuţie mai previzibili.

Va oferi acelaşi meniu ca şi sistemele cobas 6800 şi 8800, inclusiv testul cobas® SARS-CoV-2. Sistemul oferă o capacitate extinsă la bord, permiţând laboratoarelor să prelucreze simultan mai multe teste şi furnizează până la 144 de rezultate într-o tură de opt ore. Acest sistem simplificat de testare moleculară va permite majorităţii laboratoarelor să îşi concentreze mai mult de 90 la sută  din testele moleculare de rutină pe o singură platformă.


Farmacist