Având sustenabilitatea integrată în strategia de afaceri, Grupul şi-a îndeplinit obiectivele de sustenabilitate pentru 2022 şi a implementat acţiuni pe trei piloni: Oameni, Parteneri şi Planetă.


Grupul Zentiva este unul dintre principalii producători şi furnizori de medicamente pentru mai mult de 100 de milioane de persoane din Europa, se arată într-un comunicat.

Realizările pe cei trei piloni sunt următoarele:

OAMENI: În 2022, grupul a continuat să îşi consolideze abordarea privind diversitatea, echitatea şi incluziunea şi a semnat Carta diversităţii în Republica Cehă, alăturându-se României şi Slovaciei, deja membre ale Cartei din 2021. De la sfârşitul anului 2022, Zentiva prezintă, din punct de vedere al diversităţii, un echilibru sănătos între sexe în întreaga organizaţie. Dincolo de subiectul genului, prin diversitatea culturală, naţională şi educaţională, prin diversitatea de specializări şi seniorităţi ale angajaţilor săi, compania alimentează creativitatea şi inovaţia. Prin programul #WeHelpOthers, echipa Zentiva s-a implicat în 100 de activităţi de voluntariat şi proiecte de sprijinire a comunităţilor.

PARTENERI: Zentiva a aderat la Pactul Global al ONU privind drepturile omului, muncă, mediu şi anticorupţie. În cadrul acestui demers, au fost integrate cele 10 principii şi cele 17 obiective de dezvoltare durabilă.

A fost un an de consolidare a guvernanţei de sustenabilitate, pornind de la o analiză actualizată a riscurilor şi a materialităţii, continuând cu îmbunătăţirea schimbului de bune practici şi de colaborare între echipe diferite, se mai subliniază. Acest lucru a ajutat compania să progreseze în ceea ce priveşte programul de aprovizionare responsabilă, în cadrul căruia s-au analizat top 80% dintre furnizori şi s-a discutat despre activităţile comune pentru un viitor sustenabil.

PLANETĂ: Grupul transpus strategia sa privind schimbările climatice în acţiuni şi a realizat o îmbunătăţire semnificativă în privinţa reducerii emisiilor de carbon, eficienţa energetică, a consumului de apă şi gestionarea mai eficientă a deşeurilor, se mai subliniază.

„Am continuat, de asemenea, programul de împădurire prin plantarea a încă 100.000 de copaci”, se adaugă.

Unităţile de producţie europene ale Zentiva Group sunt alimentate cu energie regenerabilă în proporţie de 100 % şi se investeşte în continuare pentru a maximiza utilizarea panourilor solare în toate unităţile. „Ne continuăm drumul privind emisiile de carbon, cu obiectivul de a atinge neutralitatea emisiilor din Scop 1 şi Scop 2 până în 2030”, se mai arată.

„Litera «e» din Zentiva nu este verde din întâmplare. Avem o istorie de peste 500 de ani în care am servit pacienţii şi comunităţile, oferindu-le posibilitatea unei sănătăţi mai bune. Ne dorim să o putem oferi şi generaţiilor viitoare, astfel încât şi acestea să se poată bucura de viaţă la fel de mult ca şi noi. Şi ştim că trebuie să acţionăm încă de astăzi pentru un mâine sustenabil”, a declarat Ines Windisch, şefa departamentului de Resurse umane, Comunicare şi Sustenabilitate, Zentiva Group.

Raportul de sustenabilitate 2022 al Zentiva dezvăluie informaţii non-financiare conform standardelor GRI şi prezintă, pentru prima dată, o analiză verificată a amprentei de carbon şi pentru emisiile din Scop 3. Grupul indică o perspectivă ambiţioasă pentru 2023, confirmând angajamentul ferm faţă de continuarea progresului în toate domeniile ESG.

Steffen Saltofte, CEO Zentiva Group: „Zentiva continuă să aibă o contribuţie semnificativă la sănătatea publică în Europa. Suntem conştienţi de responsabilitatea noastră faţă de oameni, faţă de parteneri şi faţă de planeta noastră. ESG (Environmental, Social, Governance) ne ajută să navigăm şi să ne îndeplinim obiectivele. În 2022, am înregistrat progrese încurajatoare datorită angajamentului oamenilor noştri, cooperării şi dialogului constructiv cu partenerii şi părţile interesate”.

Strategia şi obiectivele de sustenabilitate ale Grupului Zentiva, precum şi acţiunile implementate pot fi consultate aici.

 




Farmacist