La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat alocarea a peste 386 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară pentru achiziţia medicamentelor necesare tratării pacienţilor COVID.


Conform actului normativ, se aprobă suma de 386.660.000 lei pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, în vederea achiziţiei medicamentelor destinate tratării pacienţilor cu COVID-19 internaţi în unităţile sanitare din România.

Se suplimentează cu suma de 70.340.000 lei programul Ministerului Sănătăţii AP –ATI, destinat îngrijirii şi acordării tratamentului pacienţilor critici, în conformitate cu legislaţia aferentă modului de administrare, finanţare şi implementare a acţiunilor prioritare.

„Fondurile ne vor da posibilitatea de a achiziţiona cantităţile suficiente până la sfârşitul anului de tocilizumab, remdesivir şi anticorpi monoclonali. Necesarul a fost stabilit de comisia de boli infecţioase a Ministerului Sănătăţii. De asemenea, suplimentăm şi finanţarea programului de monitorizare, tratament şi îngrijire  a pacienţilor critici din secţiile ATI ”, declarat ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila.

 

Pediatru