Centrul de Inovare în Sănătate HIVE de la Universitatea Babeş-Bolyai desfăşoară un hackathon cu participare naţională şi internaţională în perioada 25-28 octombrie, pe tema inteligenţei artificiale în sănătate. Evenimentul este adresat atât studenţilor cât şi absolvenţilor dornici să îşi testeze ideile şi să aducă potenţiale inovaţii pentru tratament, prevenţie şi calitatea vieţii .


EIT i-Days 2023: Artificial Intelligence and Machine Learning in Patient Journey - Hackathon este cel de-al 7 lea eveniment de tip competiţie desfăşurat de HIVE Innovation, în partenerat cu FreshBlood si European Institute of Innovation & Technology (EIT), divizia EIT Health. Ediţia aceasta se concentrează pe provocările aduse de cantitatea mare de informaţie provenită din partea oamenilor şi a mediului, ca urmare participanţii sunt provocaţi să identifice soluţii inteligente care sa îmbunătăţească sănătatea populaţiei, sănătatea mediului şi creşterea calităţii vieţii, se arată într-un comunicat.

Hackathonul urmează structura unui eveniment de 4 zile, desfăşurat integral în limba engleză, începând cu traininguri în primele două zile (online), urmate de încă două zile onsite de competiţie, în care participanţii au acces la sesiuni de mentorat din partea specialiştilor în domeniile health, tech, business, research. Participanţii acestei ediţii vin de pe 3 continente diferite, oferind pe lângă un bagaj imens de cunoştinţe si aptitudini, şi o varietate etnica, culturală, socială.

Câştigătorii vor beneficia de premii în bani: locul întâi - 1000 de euro, locul al doilea -  500 de euro, precum şi oportunitatea de a participa la etapa internaţională a proiectului EIT i-Days 2023 care se va desfăşura în Barcelona, la finalul lunii noiembrie.

„Evenimentul acesta îşi propune să aducă la aceeaşi masă oameni din varii domenii pentru a imagina noi soluţii pentru domeniul medical, încât inovaţia poate fi realizată doar prin efort comun de domenii şi arii de activitate, tehnologia fiind cea care catalizează aceste legături”, a declarat drd. Diana Escariu, director executiv al HIVE.

Centrul pentru Inovare în Sănătate HIVE (Universitatea Babeş Bolyai) are ca scop dezvoltarea unui mediu declanşator în domeniul cercetării şi inovaţiei în domeniul sănătăţii, sprijinind cercetarea şi proiectele aplicative în domeniul inovaţiei sănătăţii. Totodată, în cadrul Centrului sunt organizate periodic evenimente şi proiecte pentru a oferi oportunitatea inovatorilor, antreprenorilor şi oricărei persoane interesate, mediul propice pentru a dezvolta soluţii ingenioase la cele mai mari provocări din domeniul sănătăţii, de a beneficia de mentorat în demersul lor şi de a-şi face cunoscute ideile.





Ginecologia (1)