În luna mai, 87 de elevi au participat la Health Innovation Day, o sesiune de lucru interactivă organizată de Junior Achievement (JA) România şi AstraZeneca pentru stimularea inovaţiei, gândirii creative şi dezvoltarea cunoştinţelor privind prevenţia bolilor cronice netransmisibile.


Cele 15 echipe de elevi înscrise in competiţie fac parte din cadrul liceelor Colegiul Naţional Elena Cuza şi Liceul Teoretic Jean Monnet din Bucureşti, precum şi de la Colegiul Naţional Costache Negri din Galaţi şi Liceul Teoretic Emil Racoviţă din Vaslui, se arată într-un comunicat.

Liceenii au dezvoltat concepte creative de aplicaţii mobile pentru tineri şi familiile lor, care să îi ajute să îşi dezvolte obiceiuri sănătoase cu rol în prevenţia bolilor cardiovasculare sau respiratorii. Provocarea lansată a fost ca în dezvoltarea conceptelor să identifice soluţii realiste, atât din punctul de vedere al problemelor de sănătate prevenite, cât şi din punctul de vedere al funcţionalităţilor şi al modului de utilizare.

În conceptele de aplicaţii propuse, elevii au inclus un chatbot cu sfaturi pentru păstrarea stilului de viaţă sănătos şi activ, un calculator de calorii, meniuri şi workout-uri personalizate sau playlist-uri care încurajează mişcarea prin dans.

Acest tip de activitate contribuie la dezvoltarea spiritului inovator în rândul tinerilor, încurajând gândirea orientată spre soluţii, rezolvarea de probleme, dar şi exersarea unor abilităţi relevante, precum comunicarea, lucrul în echipă, creativitatea şi adaptabilitatea, se subliniază în comunicat.

Pe parcursul activităţii, elevii au beneficiat de o sesiune complexă de informare şi pregătire în privinţa factorilor de risc asociaţi bolilor cronice netransmisibile, susţinută de doi studenţi din cadrul Universităţilor de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti şi Grigore T. Popa din Iaşi, care s-au alăturat în calitate de voluntari.

De asemenea, au beneficiat de feedback constant şi sugestii din partea a 20 de voluntari AstraZeneca, profesionişti conectaţi la domeniul medical.

Evenimentul face parte din ediţia 2022 – 2023 a Young Health Programme, o iniţiativă globală derulată de AstraZeneca care are ca scop informarea şi educarea tinerilor pentru prevenirea celor mai frecvente boli cronice netransmisibile.

 

 

Ginecologia (1)