Spitalele din Hunedoara sunt pregătite pentru valul patru al pandemiei, însă numărul medicilor specialişti ATI este insuficient, au arătat managerii unităţilor medicale, într-o întâlnire cu prefectul judeţului.


Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, a convocat o întâlnire cu managerii unităţilor spitaliceşti, se arată pe pagina de Facebook a instituţiei respective. La discuţii a participat şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Sebastian Mezei.

Potrivit informărilor prezentate de manageri, spitalele si sanatoriile din judeţul Hunedoara sunt pregătite pentru situaţia în care va creşte numărul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19. 

„Dotarea cu aparatură şi tehnică medicală specifică acestei infecţii este bună dar, din punct de vedere al resursei umane, numărul medicilor specialişti ATI este insuficient”, se mai arată pe pagina de Facebook. Unde se mai face precizarea că s-au organizat concursuri pentru ocuparea posturilor vacante, dar că nu au fost candidaţi.

„Pentru a asigura creşterea calităţii actului medical, Guvernul României a alocat pentru spitalele din judeţul Hunedoara, prin Casa de Asigurări de Sănătate, pentru perioada august – decembrie 2021, fonduri financiare mai mari cu aproape 10 milioane lei faţă de sumele alocate în aceeaşi perioadă a anului trecut”, arată reprezentanţii Prefecturii Hunedoara.

Prefectul le-a cerut managerilor să continue discuţiile cu personalul medical, privind vaccinarea anti-COVID.

„Până acum procentul cadrelor medicale care au fost vaccinate sau au trecut prin boală este de aproximativ 50%”, se mai arată în postare.

 

Medic