Ieşenii vor primi consultaţii gratuite, produse de igienă orală, precum şi broşuri informative despre igiena orală în punctele special amenajate în mai multe zone din municipiul reşedinţă, în cadrul Caravanei profilaxiei afecţiunilor stomatologice.


Evenimentul a ajuns la a cea de-a XIII-a ediţie, informează Agerpres. Preşedintele Colegiului Medicilor Stomatologi Iaşi, prof. univ. dr. Norina Forna, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că aproximativ 50.000 de persoane au beneficiat de consultaţii gratuite în cadrul ediţiilor de până acum derulate în cadrul Caravanei profilaxiei.

„Am privilegiul şi, totodată, bucuria de a deschide la Iaşi porţile Caravanei profilaxiei afecţiunilor stomatologice ediţia a XIII-a, proiect ce va actualiza starea de sănătate orală şi generală a ediţiilor anterioare. Datele adunate vor constitui un proiect, respectiv, program naţional, în cadrul Ministerului Sănătăţii. Importanţa monitorizării educaţiei medicale în şcoli şi grădiniţe privind aplicarea mijloacelor de profilaxie este un obiectiv major dedicat dezvoltării programelor educaţionale de igienă orală concentrate şi pe formarea unor practici sanogene a copilului şi familiei. Totodată, monitorizarea afecţiunilor generale reprezintă un obiectiv important în acest screening întrucât are un impact major asupra stării de sănătate orală”, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor Stomatologi Iaşi.

Pe lângă rolul educativ şi profilactic, Caravana profilaxiei îşi propune să elaboreze o statistică care să reflecte starea de sănătate orală a populaţiei.





Pediatru