Medicul Sidonia Susanu de la Spitalul de Pediatrie Iaşi face apel către donatorii de sânge şi produse din sânge să-l ajute pe băiatul care s-a electrocutat la sfârşitul săptămânii trecute.


Băiatul a căzut de pe o pasarelă pietonală pe firele de înaltă tensiune, iar de acolo pe o locomotivă, informează Agerpres

Coordonatorul Compartimentului de Chirurgie Plastică şi Reparatorie şi a Unităţii Funcţionale de Arşi din cadrul Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” Iaşi, dr. Sidonia Susanu, a declarat că băiatul de 16 ani a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale de mare anvergură în urma căreia starea sa s-a ameliorat simţitor.

„S-au excizat o mare parte din suprafeţele cutanate arse. Parţial s-a realizat acoperirea zonelor excizate cu grefe de piele şi substituienţi sintetici”, a declarat dr. Sidonia Susanu.

Ea a adăugat că, în urma acestei intervenţii chirurgicale, starea generală a băiatului este mult ameliorată, însă pe viitor are nevoie de alte operaţii. Pentru aceasta va avea nevoie de o cantitate mai mare de sânge şi de produse din sânge.

„În cursul zilei de azi va fi detubat, fără a putea spune că am depăşit riscul vital. Putem afirma însă că prognosticul de supravieţuire este mult îmbunătăţit. Fac un apel către toţi donatorii din judeţul nostru şi din celelalte judeţe, dacă este posibil, să ne ajute cu produse de sânge pentru acest copil”, a mai spus dr. Sidonia Susanu.





Pediatru