Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va cumpăra 122 de ambulanţe de tip A, destinate serviciilor publice de ambulanţă. Vehiculele sunt dotate cu defibrilator semiautomat şi cu alte echipamente medicale specifice, a informat instituţia.


Contractul, semnat săptămâna trecută, făcea parte dintr-un acord-cadru care expira în două zile, dar în urma discuţiilor între părţi  - IGSU şi societatea comercială - , firma a acceptat în cele din urmă semnarea contractului, aplicând corecţiile de preţ în conformitate cu legislaţia în vigoare, au precizat reprezentanţii instituţiei, citaţi de Agerpres.

Fondurile pentru achiziţia acestor ambulanţe provin din Programul Operaţional Regional şi nu fac parte din cele alocate celor 1.200 ambulanţe de urgenţă de tip B şi C, pentru care specificaţiile tehnice au fost finalizate, urmând a începe consultările de piaţă, precizează IGSU.

La începutul anului, la nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, s-a întrunit o comisie de specialişti cu reprezentare largă, atât din cadrul serviciilor de ambulanţă, cât şi din cadrul UPU-SMURD şi al inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, care a urmărit revizuirea specificaţiilor tehnice pentru ambulanţele de urgenţă care vor fi achiziţionate, astfel încât dotarea acestora să fie în conformitate cu toate evoluţiile tehnicii şi a tehnologiilor medicale actuale.

Dintre cele 1.200 ambulanţe care vor fi achiziţionate din fonduri europene nerambursabile, cea mai mare parte vor fi direcţionate către serviciile publice de ambulanţă, iar restul către SMURD, arată IGSU.
Alergologia