Reţeaua de sănătate Regina Maria semnează cea mai mare tranzacţie a anului de pe piaţa serviciilor medicale prin preluarea pachetului majoritar din Clinicile Dentare Dr. Leahu. Reţeaua intră astfel pe nişa de stomatologie, prin preluarea pachetului majoritar, de 51%, al liderului pieţei de profil din România.


Clinicile Dentare Dr. Leahu sunt lider pe piaţa de stomatologie, cu o prezenţă în 13 oraşe din ţară, cu 169 de cabinete, în 19 clinici. În urma tranzacţiei, Dr. Ionuţ Leahu păstrează o participaţie de 49%, iar fondul de private equity Morphosis Capital iese din acţionariatul furnizorului de servicii stomatologice, se arată într-un comunicat.

Cu investiţii de peste 200 milioane de euro în ultimii ani, Regina Maria pătrunde astfel pe nişa de servicii stomatologice şi începe o nouă etapă de creştere a business-ului.

„Urmărim de mulţi ani dinamica pieţei de stomatologie, iar acum a venit momentul oportun să facem acest prim pas, care marchează şi deschiderea noastră către o consolidare a acestui domeniu în România. Stomatologia este o piaţă cu un foarte bun potenţial de dezvoltare. Împreună cu echipa ambiţioasă şi performantă construită de dr. Ionuţ Leahu, vom aduce şi mai multe servicii cu valoare adăugată pentru pacienţii români, într-un continuum al îngrijirii medicale de calitate. În medicină, viitorul se construieşte cu viziune şi strategie pe termen lung. Preferăm să vorbim mai puţin şi să facem mai mult, iar intrarea pe nişa de stomatologie a venit şi din preocuparea noastră constantă pentru educaţie medicală şi prevenţie”, a declarat Fady Chreih, CEO-ul Regina Maria.

Reţeaua de clinici stomatologice fondată şi condusă de dr. Ionuţ Leahu de mai bine de un deceniu a înregistrat în 2022 venituri de peste 26 milioane euro (132 de milioane de lei), în creştere cu 31% faţă de anul precedent. Clinicile reunesc o echipă de 500 de angajaţi, dintre care 200 de medici şi specialişti în anestezie generală. Fiecare clinică integrează cel puţin un centru de radiologie dentară digitală. Reţeaua dispune şi de propriul centru de instruire pentru medici specialişti, medici rezidenţi şi asistenţi medicali. Peste 5.000 de pacienţi trec lunar pragul clinicilor de stomatologie.

„Acum 12 ani, am început un drum în care mi-am propus să schimb complet felul în care se face stomatologie în România. Am decis atunci că pacientul merită să primească toate opţiunile de tratament personalizate, bazate pe un diagnostic corect şi complet. Am decis ca eu (...) să fiu la dispoziţia pacienţilor oricând ar alege ei să se trateze. Aceste decizii m-au provocat să construiesc cea mai complexă instituţie din stomatologia românească”, a declarat dr. Ionuţ Leahu, fondator şi CEO Clinicile Dentare Dr. Leahu.

Prezentă în cele mai importante oraşe ale ţării - Bucureşti, Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Constanţa, Oradea, Craiova, Galaţi, Turda, Ploieşti şi Piteşti - , Clinicile Dentare Dr. Leahu deţin şi un portofoliu de 17.000 de abonamente dentare.





Pediatru