Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului ,,Alessandrescu- Rusescu” a inaugurat ambulatoriul de specialitate din cadrul INSMC Pediatrie - renovat şi utilat cu sprijinul partenerilor.


Cu ajutorul Fundaţiei Mereu Aproape, alături de Bebe Tei şi Fundaţia Fan Courier, ambulatoriul de specialitate în cadrul căruia se fac anual peste 60.000 de consultaţii medicale, pentru zeci de mii de copii din toată ţara, este acum complet renovat, recompartimentat şi dotat cu aparatură medicală specifică fiecărei specializări medicale, se arată într-un comunicat.

Cu o suprafaţă totală de peste 800 mp, ambulatoriul cuprinde 15 cabinete pentru consultaţii medicale din sfera pediatrică (Oftalmologie, Dermatologie, Endocrinologie, ORL, Neurologie, Psihiatrie, Psihologie, Explorări Funcţionale Respiratorii, Genetică, Stomatologie, Pediatrie, Cercetare/Pediatrie, Cardiologie), o cameră pentru prematuri, un cabinet recoltări analize, un cabinet EEG/EKG, recepţia, 2 săli de aşteptare, 6 grupuri sanitare, 3 holuri, 2 vestiare şi o chicinetă pentru cadrele medicale, o sală pentru depozitarea deşeurilor medicale, o cameră pentru operatori centrală telefonică. A fost creată şi o cameră de sterilizare pentru Stomatologie. 

Noul spaţiu creat şi dotările aferente acestuia vor permite un flux de lucru eficient al întregului personal medical, alinierea circuitelor medicale la normele epidemiologice în vigoare şi vor asigura copiilor condiţii moderne de îngrijire, se mai arată în comunicat.

Lucrările au fost începute în septembrie 2021, iar investiţia totală a fost de peste 600.000 de euro.

„Renovarea şi utilarea acestui spaţiu sunt un pas important şi de mare ajutor spre atingerea unor standarde moderne în ceea ce priveşte serviciile medicale oferite de echipa medicală multidisciplinară de excepţie. Atât spaţiul, cât mai ales aparatura medicală pe care acum le deţinem contribuie la desfăşurarea în condiţii optime a actului medical  şi la bucuria, dar mai ales sănătatea copiilor. Pentru toate aceste beneficii le mulţumim partenerilor care fac posibil acest proiect”, a spus dr. Florin Brezan, medic primar pediatrie, managerul Institutului.

 


Pediatru