Anual, peste 50.000 de copii ajung la Institutul Naţional de Sănătate a Mamei şi Copilului Alessandrescu-Rusescu din Bucureşti, iar dintre aceştia câteva mii au patologii digestive de cauză infecţioasă sau afecţiuni hepatice. Pentru ei, Asociaţia Zi de Bine a inaugurat secţia de Pediatrie IV – boli digestive din cadrul Institutului.


La ianugurare au fost prezenţi Bogdan Ştefănescu, Purtător de Cuvânt al INSMC, dr. Mirela Covăcescu, medic primar pediatrie şi şef al secţiei de boli digestive, prof. Dr. Ioan Gherghina, conf. dr. Mihai Craiu, medic primar pediatrie, şi de asemenea, Melania Medeleanu şi Luciana Zaharia, fondatoarele Asociaţiei Zi de Bine.

Cu un buget de 190.000 de euro au fost renovate complet cabinetele medicale, saloanele, băile şi spaţiile comune, a fost refăcută instalaţia de oxigen, au fost montate alarme de incendiu şi senzori de fum, iar încăperile au fost dotate cu mobilier şi electrocasnice adecvate.

„În luna iunie 2020 ne-am propus să schimbăm peisajul din curtea INSMC, aşa că am transformat peretele din curtea spitalului într-o pictură murală cu scopul de a aduce forţă şi alinare copiilor internaţi. Însă am decis că nu vrem să ne oprim aici, iar la sfârşitul anului am demarat proiectul Curăţenie&Culoare. După cinci luni de renovări, iată că secţia de Pediatrie IV de la INSMC este pregătită şi complet utilată”, au declarat iniţiatoarele proiectului.

Secţia de Pediatrie IV este formată din 6 saloane cu câte 3 paturi dedicate mamelor, plus 3 paturi pentru copii, 4 rezerve, un cabinet dedicat şefului de secţie, 2 cabinete pentru asistente, o magazie şi 2 holuri. Suprafaţa totală a spaţiului renovat este de 531 mp.

„Cu bucurie spun că renovarea Secţiei IV din INSMC s-a finalizat. Aceasta a inclus, pe lângă igienizarea secţiei, şi modernizarea acesteia, respectând astfel standardele actuale privind organizarea secţiilor de pediatrie. Cele mai importante beneficii obţinute în urma acestui proiect sunt reconfigurarea grupurilor sanitare, atât pentru cele 4 rezerve, cât şi pentru cele 6 saloane, precum şi montarea în fiecare salon a unor cădiţe care să permită igiena sugarilor şi preşcolarilor internaţi aici”, a declarat Mirela Covacescu, Şef Secţie Pediatrie IV şi Medic Primar Pediatru la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi a Copilului.


Pediatru