Institutul Cantacuzino anunţă că a reuşit să obţină primele informaţii despre întregul genom al coronavirusului SARS-CoV-2, care circulă în România. Cercetătorii au constatat că virusul seamănă într-o proporţie mai mare cu tulpinile care au circulat în mai multe ţări europene, dar şi în India sau SUA.

Oamenii de ştiinţă de la Cantacuzino spun că s-a constatat o identitate de 99,95% cu tulpina de referinţă de la Wuhan şi o identitate 99,97% - 99,96% cu tulpini identificate în Austria, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, India, Italia, Marea Britanie, Spania sau SUA.

Pentru identificarea unui profil viral specific României, studiul de la „Cantacuzino” va fi completat cu analize ulterioare şi va cuprinde secvenţele virusului izolat din diferite regiuni geografice, de la pacienţi asimptomatici, cu simptome uşoare şi severe, precizează dr. Mihaela Lazăr, biolog specialist şi şeful Laboratorului Infecţii Respiratorii Virale  din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Pentru toate detaliile prezentate de dr. Mihaela Lazăr despre secvenţierea genomului virusului SARS-CoV-2, intraţi aici.