Reprezentanţii Janssen, compania farmaceutică a Johnson&Johnson România, promit să continue investiţia în sectorul cercetare şi dezvoltare, dar şi în proiectele de ajutorare a pacienţilor şi a comunităţii, declară aceştia cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la intrarea pe piaţa farma din România.

„În 2017, investiţia totală în cercetare şi dezvoltare a companiei Janssen la nivel global a depăşit 7,9 miliarde de dolari, cu o creştere de peste 12% faţă de 2016.”, declară Cristian Benza, directorul medical al Janssen România.

„Anul acesta, spre exemplu, ne pregătim să aducem pe piaţa locală un medicament pentru tratarea mielomului multiplu şi o nouă terapie pentru psoriazis. Avem în plan lansări şi în aria terapeutică HIV-SIDA precum şi a sclerozei multiple. Inovăm atât în ceea ce priveşte dezvoltarea tratamentelor noi, cât şi în forma de administrare a acestora tocmai pentru a ajuta la creşterea aderenţei la tratament, lucru care, spre exemplu, în schizofrenie este foarte important, luând în calcul faptul că recăderile pot agrava semnificativ starea unui pacient şi, de cele mai multe ori, nu pot fi recuperate”.

Cristian Benza, director medical Janssen România
Cristian Benza, director medical Janssen România

Primele medicamente inovatoare, cu care Janssen a intrat pe piaţa din România în anul 1993, au fost adresate schizofreniei, anemiei asociate insuficienţei renale cronice, compania lansând şi primul antimicotic sistemic. 25 de ani mai târziu, Janssen România are 130 de angajaţi şi deţine un portofoliu local de peste 30 de medicamente inovatoare.

„În cei 25 de ani de prezenţă în România am evoluat către un model de business dezvoltat, odată cu nevoile pacienţilor şi cu dinamismul industriei în care acţionăm. Susţinem un model de promovare a inovaţiei şi a acccesului pacienţilor la medicamente inovatoare, bazat pe 3 soluţii concrete: parteneriatele public-private în domeniul sănătăţii, dezvoltarea schemelor de acces facilitat şi principiul preţului nereglementat”, a declarat Christian Rodseth, managing director al Janssen România.

Christian Rodseth, managing director Janssen România
Christian Rodseth, managing director Janssen România

Janssen România a susţinut de-a lungul anilor o serie de proiecte în beneficiul comunităţii, precum Swimathon, conferinţa Hacking Health România, oferirea de teste genetice gratuite pacienţilor nou-diagnosticaţi cu leucemie limfocitară sau lansarea primei curricule de îngrijiri paliative din România adresată rezidenţilor din oncologie medicală şi radioterapie.