L'Oréal a anunţat finalizarea procesului de achiziţie a companiei daneze Lactobio, cu sediul în Copenhaga - lider de piaţă în cercetarea probioticelor şi a microbiomului.


Achiziţia strategică se bazează pe 20 de ani de cercetare avansată realizată de L'Oréal în domeniul ştiinţific al microbiomului, perioadă în care compania şi-a aprofundat cunoştinţele despre microorganismele care trăiesc pe suprafaţa pielii, consolidând, astfel, poziţionarea Grupului L'Oréal drept lider în acest domeniu, se arată într-un comunicat.

Achiziţia aduce noi oportunităţi din punct de vedere ştiinţific, inclusiv valorificarea expertizei în microbiom a Lactobio şi a portofoliului semnificativ de produse brevetate al companiei, pentru a dezvolta noi soluţii cosmetice sigure şi eficiente, folosind bacterii vii.

Compania Lactobio a fost fondată în 2017 de către Søren Kjærulff, Ph.D., şi Charlotte Vedel, Ph.D. care au dezvoltat o platformă unică de descoperire a microbiomului, precum şi o metodă de screening pentru a selecţiona cele mai eficiente şi sigure tulpini. Aceste probiotice de precizie, create dintr-o mare biobancă de bacterii lactobacillus, vor fi utilizate în dezvoltarea de formule topice cu bacterii vii, inspirate din natură, pentru a oferi numeroase beneficii pielii şi părului.

 




Farmacist