Ne apropiem de finalul unui an greu, care a urmat unui an şi mai greu. A fost complicat pentru toţi, însă greul a fost dus, mai ales, de medici, asistenţi medicali, farmacişti şi, de fapt, de întregul sistem medical. Le mulţumim tuturor pentru implicare, profesionalism şi dedicare şi le suntem recunoscători pentru tot efortul depus, încă de la începutul pandemiei! MedicHub, prin toate serviciile sale de educaţie medicală continuă, a făcut tot posibilul pentru a-i susţine pe OAMENII din linia întâi în continua lor perfecţionare. Revistele de specialitate ale MedicHub constituie doar unul dintre instrumentele de educaţie medicală continuă puse la dispoziţia profesioniştilor din Sănătate. Acum, la sfârşit de an, redactorii-şefi ai publicaţiilor noastre ştiinţifice îşi îndreaptă gândul şi mulţumirea atât către colegi, autori, cât şi către abonaţi. Mai jos, citiţi mesajul transmis de conf. univ. dr. Mădălina Georgescu, redactorul-şef al revistei ORL.ro!


„Dragi colegi,

Ne aflăm la sfârşitul unui an dificil, al doilea la rând, în care activitatea clinică a fost mult restricţionată de vârfurile pandemiei COVID-19. Resimţim cu toţii lipsa ritmului obişnuit de lucru, „automatismele” examenului clinic şi, mai ales, al intervenţiilor chirurgicale şi sperăm că revenirea la normal, atunci când se va produce, nu va fi foarte dificilă.

Am încercat cu toţii să ţinem pasul cu noutăţile, prin cursuri şi conferinţe online, dar, probabil, beneficiul nu a fost acelaşi ca la întâlnirile cu prezenţă fizică.

Accesul însă la informaţia medicală de actualitate a fost mai facil ca niciodată – companiile au susţinut gratuit cursuri şi conferinţe online pentru actualizarea cunoştinţelor din domeniul lor de nişă, publicaţiile axate pe tematica infecţiei SARS-CoV-2, a efectelor pe termen lung ale acesteia şi, nu în ultimul rând, cele adresate vaccinurilor nou dezvoltate, cu diferite tehnologii au fost disponibile, de asemenea, gratis, astfel încât toţi practicienii să decidă argumentat pentru pacienţii lor.

Am încercat şi noi, atât prin Forumul ORL.ro, cât şi prin publicaţiile trimestriale ale revistei ORL.ro, să menţinem ridicat nivelul informării medicale online în specialitatea de otorinolaringologie.

Vă invităm, ca de obicei, în luna Sărbătorilor de iarnă, să includeţi în programul dumneavoastră din 2022 Forumul ORL.ro, care se va desfăşura în zilele de 4 şi 5 martie, cel mai probabil tot în format online, având ca temă Particularităţile Otologiei în pandemie.

Sărbători fericite, cu sănătate şi linişte!”

Conf. univ. dr. Mădălina Georgescu

Redactor-şef revista ORL.ro

ORL