Actul normativ are ca obiective protejarea sănătăţii împotriva efectelor adverse ale contaminării apei destinate consumului uman, prin asigurarea calităţii şi îmbunătăţirea accesului la apă potabilă.


Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 7/2023 privind calitatea apei destinate consumului uman.

Legea transpune Directiva (UE) 2020/2184 a Parlamentului European şi a Consiliului din 16 decembrie 2020, fiind abrogată Legea nr. 458/2002, informează Agerpres.

„Pentru promovarea utilizării apei potabile furnizate la robinet, unităţile administrativ-teritoriale şi furnizorii de apă vor implementa următoarele măsuri: creşterea gradului de conştientizare cu privire la cele mai apropiate echipamente de exterior sau de interior prin care se furnizează apă potabilă; lansarea de campanii de informare a cetăţenilor cu privire la calitatea apei potabile furnizate prin reţeaua de distribuţie prin furnizorii de apă, în colaborare cu direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, precum şi cu unităţile administrativ-teritoriale; încurajarea furnizării apei potabile în administraţii şi clădiri publice prin montarea de dozatoare conectate la reţeaua publică de aprovizionare cu apă; furnizarea gratuită a apei potabile prin reţeaua de distribuţie pentru consumatorii din restaurant, cantine şi servicii de catering”, stipulează legea.

 




Alergologia