Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele de decorare mai multor spitale, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii, „în semn de apreciere pentru profesionalismul şi dăruirea de care au dat dovadă generaţiile de medici, asistenţi şi alte categorii de specialişti care au contribuit, de-a lungul timpului, la exercitarea în cele mai bune condiţii a actului medical”.


Potrivit reprezentanţilor Administraţiei Prezidenţiale, citaţi de Agerpres, au fost acordate:

  • Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Comandor Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti şi Institutului Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie;
  • Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Ofiţer Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iaşi şi Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” Timişoara;
  • Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor, Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu-Severin, Judeţul Mehedinţi, Spitalului „Dr. C. T. Spârchez” - Spitalul Orăşenesc Zărneşti şi Spitalului Orăşenesc Beclean.

Decretul prezidenţial prin care s-a conferit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Comandor Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti reprezintă o confirmare a rolului fundamental pe care îl joacă unitatea medicală în asigurarea sănătăţii publice şi îngrijirii medicale de calitate, arată reprezentanţii SCUB, într-un comunicat.

„Conform deciziilor luate de către Preşedintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti îşi exprimă profundul său sentiment de onoare şi recunoştinţă. (...) Generaţiile de medici, asistenţi şi specialişti care au dedicat timp şi efort în serviciul pacienţilor au fost recunoscute astăzi pentru profesionalismul şi dăruirea lor exemplară. Acest ordin este o apreciere a muncii lor de-o viaţă şi a contribuţiei lor semnificative la promovarea sănătăţii şi a bunăstării societăţii”, se subliniază.

 

 


Medic