În timpul celor zece luni de mandat (martie – decembrie 2022), ş. l. med. dr. Sorin Barac, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” Timişoara (SCJUT), a reuşit să achiziţioneze echipamente medicale pentru spital, investind sumele repartizate de Ministerul Sănătăţii în proporţie de peste 90%.


Activitatea medicală a spitalului a fost încetinită în perioada pandemiei COVID, dar obiectivele principale manageriale au vizat reluarea activităţii şi identificarea problemelor medicilor, se arată într-un comunicat al SCJUT.

Cea mai mare sumă, 16.205.000 lei, a fost alocată secţiilor chirurgicale, respectiv blocurilor operatorii, pentru sisteme de transfer pacienţi, mese de operaţii, instrumentar pentru Chirugia generală şi pentru Ortopedie, lămpi scialitice,  aparate de radiologie mobilă în secţiile de Ortopedie, Chirurgie vasculară şi Urologie. Două aparate de acest fel au braţ robotizat, se precizează în comunicat.

În secţia Anestezie Terapie Intensivă au fost investiţi  5.888.000 lei pentru aparat de anestezie cu monitor inclus RMN compatibil, monitoare de transport şi aparatură specifică pentru pacienţii aflaţi în stare critică, iar Laboratorul clinic al spitalului a primit investiţii în valoare de 9.042.000 lei pentru o linie nouă automată necesară investigaţiilor şi pentru reconfigurarea tehnică a aparaturii existente.

Serviciul de call-center pentru pacienţii care accesează serviciile medicale în Ambulatoriul spitalului, inclusiv posibilitatea programării la consultaţii şi de pe smartphone, a fost primul pas spre investiţia pentru digitalizarea blocurilor operatorii din clădirea principală a spitalului, „Casa Austria”, Ortopedie şi ATI.

„Anul 2022 este anul în care activitatea medicală din spital s-a repliat după anii pandemici, corpul medical a preluat patologia specifică unui spital cu toate specialităţile incluse, iar pacienţii din Timiş şi din judeţele limitrofe au accesat şi serviciile medicale din Ambulatoriu, în condiţiile în care tot mai mulţi medici au extins aici programul de consultaţii”, se subliniază în comunicat.

 

 

Medic