Managerul Spitalului Municipal Caracal, medicul Liviu Radu, cercetat într-un dosar instrumentat de DNA Craiova privind acordarea unor stimulente de risc COVID-19 personalului unităţii sanitare, a fost suspendat din funcţie pe o perioadă de două luni, după ce a fost pus de procurori sub control judiciar.


Medicul a confirmat pentru Agerpes că a fost suspendat din funcţia de manager al spitalului din Caracal la începutul acestei săptămâni, la fel ca şi directorul medical al unităţii, după ce pe 8 iunie procurorul care instrumentează cauza a dispus măsura controlului judiciar pentru cei doi.

Măsura controlului judiciar a fost contestată de Liviu Radu la Tribunalul Olt, instanţa fixând termen de judecată pe data de 16 iunie.

În dosarul privind stimulente pentru risc COVID-19 la Spitalul Municipal Caracal, deschis în primăvara anului 2021 în urma unor sesizări, s-a constatat că trei angajaţi au primit de mai multe ori acel spor iar alte persoane nu l-ar fi primit, deşi ar fi fost îndreptăţite.

Managerul spitalului a susţinut că listele în baza cărora au fost acordate stimulentele, semnate de el şi de directorul medical, au fost întocmite de şefii de secţii şi lucrate de contabilitate.

Primăria Caracal l-a desemnat pe medicul Dragoş Neacşu să conducă unitatea sanitară, pe perioda în care managerul este suspendat din funcţie, notează Agerpres.

Sursă foto: smcaracal.webs.com




Ginecologia (1)