Personalităţi din Sănătate, parteneri din domeniul pharma, colaboratori, angajaţi şi foşti angajaţi ne-am dat întâlnire recent pentru a sărbători 20 de ani de MedicHub. A fost o reuniune a prietenilor care împărtăşesc aceleaşi valori şi idealuri privind educaţia medicală continuă.


În februarie 2004, a prins „viaţă” primul produs MedicHub: revista Medic.ro. Aşa a început o poveste de succes, pe care dorim să o sărbătorim pe parcursul acestui an şi pe care am marcat-o zilele trecute, alături de prietenii MedicHub, în cadrul evenimentului ”Friends Reunion”. Ne-am bucurat de toate realizările noastre de-a lungul celor 20 de ani, astfel că dorim să le mulţumim tuturor participanţilor pentru faptul că ne-au fost aproape!

simona si medic.ro
Dr. Simona Melnic, director general MedicHub şi Viaţa Medicală, prezintă primul număr al revistei Medic.ro, publicat în 2004

Începuturi...

MedicHub a trecut prin mai multe schimbări de la înfiinţare şi până în prezent. Evoluţia sa a fost prezentată pe larg de dr. Simona Melnic, director general MedicHub şi Viaţa Medicală, în cadrul evenimentului aniversar. „Atunci când am pornit la drum cu MedicHub, în urmă cu opt ani (...), am visat că am putea construi, într-o bună zi, un centru de comunicare, un adevărat hub, un fel de «Mediafax» al lumii medicale, care să integreze vocile medicilor independenţi, dar şi serviciile şi informaţiile de care ar putea avea nevoie pentru a-şi consolida independenţa”, a afirmat dr. Simona Melnic.

Istoria MedicHub începe în anul 2004, cu înfiinţarea companiei Press Pro International. „Certificatul de naştere” al companiei a fost semnat de Jacques Delaleuf. Prezent şi el la aniversarea MedicHub, fondatorul Press Pro International şi-a amintit cu drag de acea perioadă: „Cu bucurie mă regăsesc astăzi printre voi pentru a aniversa 20 de ani de MedicHub. (...) Gândurile mele se îndreaptă acum spre prima echipă care a dat viaţă proiectului. (...). N-aş putea să nu amintesc şi de colaborarea atât de strânsă cu Colegiul Medicilor din România şi cu profesorul Mircea Cinteză. Fără el nu aş fi putut să fac nimic”.

Acesta a ţinut să le mulţumească şi medicilor şi profesorilor care au scris articole în revistele de specialitate din portofoliul companiei. „Am reuşit să generăm polemici constructive (...) prin articolele sau editorialele noastre îndrăzneţe, care atacau problemele sistemice existente sau cele tabu din mediul spitalicesc românesc de la acel moment”, a precizat Jacques Delaleuf.


Arc peste timp


În anul 2007, Press Pro International şi-a schimbat numele în Puls Media Network, iar în 2011, Puls Media Network devine Versa Puls Media. Sub numele acesta, compania a fost achiziţionată de dr. Wargha Enayati, fondatorul şi preşedintele Enayati Group, în anul 2016, iar dr. Simona Melnic a fost numită în funcţia de director general. „Această firmă nu ar fi fost cumpărată dacă nu era Simona. I-am zis dinainte că eu nu am curajul să preiau această firmă dacă nu am angajamentul ei 100%. După cum vedeţi, Simona este şi astăzi alături de noi şi îi mulţumesc pentru asta”, a declarat dr. Wargha Enayati, la ceremonia de aniversare a MedicHub.

simona si wargha
Dr. Wargha Enayati, fondatorul şi preşedintele Enayati Group, povesteşte cum a achiziţionat MedicHub şi Viaţa Medicală
 

Odată cu intrarea companiei în grupul Enayati, aceasta şi-a schimbat numele în MedicHub. Un an mai târziu a fost achiziţionată şi publicaţia Viaţa Medicală. „Scopul acestor două achiziţii a fost acela de a deservi breasla medicală, în sensul de a fi un sprijin pentru medici, farmacişti şi asistenţi în vederea perfecţionării profesionale a acestora. Dorim să punem umărul la performanţele acestora şi, în acelaşi timp, să fim un sprijin pentru integritatea acestei meserii, care presupune atât profesionalism, cât şi empatie”, a arătat doctorul Enayati.


Colaboratori şi oameni dragi

Încă de la înfiinţare, MedicHub Media s-a preocupat de informarea breslei medicale atât prin revistele de specialitate pe care le-a editat (multe dintre acestea există şi astăzi în portofoliul MedicHub), cât şi prin evenimentele de educaţie medicală asociate acestor publicaţii, precum şi prin intermediul cursurilor E-learning.

Unele dintre revistele editate de MedicHub au o istorie la fel de veche ca a companiei, în timp ce altele sunt nou apărute. Actuali şi foşti redactori-şefi sau colaboratori ai publicaţiilor au participat şi la aniversarea celor 20 de ani de la înfiinţarea companiei, împărtăşind câteva gânduri şi amintiri care-i leagă de acestea.

„A fost o iniţiativă foarte frumoasă. Mentorii noştri, doamna doctor Safta şi domnul profesor Călăraşu, ne-au pus la treabă. Am muncit din greu. Am avut parte de prieteni, pentru că, să scrii articole într-o revistă care nu este acreditată, e doar un act de generozitate”, şi-a amintit conf. dr. Mădălina Georgescu, redactorul-şef al revistei ORL.ro, despre începuturile publicaţiei pe care o coordonează din anul 2008. „Dar prietenii m-au ajutat, aşa că am reuşit să indexăm revista. Suntem la al 62-lea număr, cu articole şi din străinătate, şi din România, nu am avut nicio întrerupere, şi am învăţat împreună să fim prieteni şi să mergem cât mai sus”, a completat, cu emoţie, conf. dr. Georgescu. Conf. dr. Mădălina Georgescu şi dr. Loredana Mitran, redactor-şef adjunct al ORL.ro, coordonează neîntrerupt revista, încă din anul 2008.

Cu o apariţie neîntreruptă timp de 19 ani şi coordonată, în prezent, de prof. dr. Doina Cozman, la momentul lansării, revista Psihiatru.ro a oferit un cadru mult mai larg decât cel al cercetării stricte, care îşi găsea spaţiul în revistele de psihiatrie, a arătat prof. dr. Cătălina Tudose: „A existat multă înţelegere între membrii echipei. Aş vrea să menţionez şi Forumul Psihiatru.ro care a fost şi continuă să fie un eveniment de referinţă în viaţa Asociaţiei de Psihiatrie. Întotdeauna a fost la zi cu problemele arzătoare ale psihiatriei”.

Aflată pe piaţă din anul 2007, revista Oncolog-Hematolog.ro este publicată, din 2015, exclusiv în limba engleză. „În 10 ani aproape, de când sunt redactor-şef, am reuşit să creştem nivelul acestei reviste. Toate aceste reviste contribuie la educaţia tinerilor medici. Sperăm să reuşească mai uşor în cariera lor ştiinţifică şi didactică”, a mărturisit prof. dr. Alexandru Grigorescu, redactor-şef Oncolog-Hematolog.ro.

La rândul său, prof. dr. Radu Vlădăreanu, redactor-şef al revistei Ginecologia.ro încă din anul 2013, a mulţumit echipei care contribuie la publicarea constantă a revistei, menţionându-l în mod special pe şef lucr. dr. Mihai Mitran, redactor-şef adjunct al jurnalului ştiinţific, care are o contribuţie deosebită la realizarea jurnalului.


Pasiune şi profesionalism

De-a lungul timpului, unele reviste şi-au încetat apariţia, însă evenimentele de educaţie medicală asociate lor au continuat să existe. Un astfel de exemplu este Forum Perinatologia. „Revista Perinatologia a fost cea care a dat naştere Forumului Perinatologia, pe care îl organizăm anual şi care este un eveniment de educaţie medicală de succes. (...) Ne dorim să creştem calitatea actului medical şi performanţa profesională a colegilor noştri”, a afirmat prof. dr. Simona Vlădăreanu, preşedintele Societăţii Române de Medicină Fetală şi Neonatală şi coordonatorul Forum Perinatologia.

Pentru şef lucr. dr. Remus Sebastian Sipoş apariţia, în 2023, a revistei Dietetician.ro, pe care o coordonează alături de prof. dr. Monica Tarcea, este un vis împlinit, după cum el însuşi a mărturisit la aniversarea MedicHub: „Prin Dietetician.ro încercăm să fim acea parte a actului medical complementar, iar atragerea Societăţii de Ştiinţe în Nutriţie în această colaborare – parteneriat ce începe din acest an – cred că va creşte din punct de vedere calitativ valoarea acestei reviste. Cred că [publicaţia] îşi va găsi locul nu doar în familia revistelor medicale, ci [specialitatea] Nutriţia şi Dietetica îşi va găsi locul pe piaţa serviciilor medicale ca act medical complementar”.

Prof. dr. Mario Codreanu, coordonatorul revistei Practica Veterinară.ro, a apreciat „contribuţia MedicHub în promovarea şi susţinerea dezvoltării profesionale continue a profesiei medicale veterinare” ca fiind „deosebit de valoroasă, publicaţiile şi evenimentele organizate în colaborare cu Asociaţia Generală a Medicilor Veterinari din România reprezintând un pilon esenţial în furnizarea informaţiilor esenţiale”.

Mulţumim tuturor partenerilor MedicHub pentru întreaga colaborare şi pentru încrederea acordată!

friends reunioun

MedicHub susţine comunitatea medicală dinamică, prin comunicare şi educaţie continuă, prin servicii de calitate, inovaţie, valori şi încredere!