La Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti au avut loc, recent, două transplanturi autologe de celule stem hematopoietice. Intervenţiile s-au efectuat în cazul a doi pacienţi în vârstă de 66 de ani, respectiv 68 de ani, care se simt foarte bine

Cele două proceduri s-au desfăşurat în Compartimentul de Transplant Medular coordonat de conf. dr. Horia Bumbea, şeful Clinicii de Hematologie fiind prof. dr. Ana-Maria Vlădăreanu, se arată într-o comunicare a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB).

Potrivit reprezentanţilor SUUB, evoluţia celor doi pacienţi este favorabilă urmând să fie externaţi zilele viitoare.

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a început activitatea de transplant, încă din anul 2018, acest lucru fiind posibil şi datorită implicării Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă”, care a amenajat Compartimentul de Transplant şi Pretransplat. Investiţia a fost făcută în anul 2015, iar punerea în funcţiune s-a realizat în anul 2018. Asociaţia Română de Luptă Împotriva Leucemiei (ARIL) a contribuit, de asemenea, la dotarea compartimentului.

În următoarea perioadă, sunt programate alte proceduri de transplant de celule stem hematopoietice, care vor fi făcute în Clinica de Hematologie şi Transplant Medular de la SUUB.
„Includerea spitalului în programul de finanţare al Ministerul Sănătăţii va permite continuarea şi extinderea acestui proiect, iar, în perioada următoare, odată cu amenajarea Băncii de Ţesuturi şi Celule, ne vom pregăti şi pentru extinderea programului pentru efectuarea transplantul allogeneic”, au precizat reprezentaţii instituţiei medicale.