Sindicatul Naţional al Dermatologilor-Venerologi din Franţa transmite, într-un comunicat de presă, că, după simptomele respiratorii şi după pierderea gustului şi mirosului, a fost constatat un nou simptom al COVID-19. Este vorba despre apariţia bruscă de pete roşii pe piele, uneori dureroase, şi a unor leziuni temporare de urticarie.

„Un grup de WhatsApp format din peste 400 de dermatologi, organizat de Sindicatul Naţional al Dermatologilor-Venerologi (SNDV) din Franţa, indică leziuni ale pielii, asociate sau nu cu alte simptome de COVID-19”, se arată în comunicatul de presă transmis de sindicatul medicilor francezi.

SNDV enumeră simptomele în cauză: acrosindroame (pseudo-degerării la extremităţi), apariţia bruscă a unor pete roşii, uneori dureroase, şi a unor episoade trecătoare de urticarie.

Dermatologii francezi îi sfătuiesc pe pacienţi ca, dacă apar aceste simptome ale pielii, să ia legătura cât mai curând cu un medic specialist. „Alertăm publicul şi medicii pentru a detecta aceşti pacienţi potenţial contagioşi cât mai repede posibil (ei nu prezintă neapărat dificultăţi de respiraţie)”, se mai arată în comunicat.