Mai mulţi medici din cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) au oferit consultaţii gratuite seniorilor, în cadrul Centrului de zi pentru persoane vârstnice „Samariteanul Milostiv” din comuna Săvineşti, judeţul Neamţ.


Iniţiativa aparţine preotului Petru Munteanu, directorul Fundaţiei pentru Solidaritate Socială şi adjunctului directorului general al STS, general-locotenent Ionel Sorinel Vasilca, originar din Săvineşti, informează Agerpres.

Peste 70 persoane vârstnice au beneficiat de consultaţii gratuite de medicină internă, endocrinologie reumatologie şi medicina generală.

„Mulţumim medicilor specialişti care au venit la noi, ca voluntari, mulţumim întregii echipe de voluntari implicaţi. Au adus aparatură medicală performantă, de specialitate, şi au investigat şi diagnosticat gratuit vârstnicii din comunitatea noastră”, a declarat preotul Petru Munteanu.

„A fost o acţiune de voluntariat în premieră, echipa de medici şi asistente de la Bucureşti s-a mobilizat şi a oferit consultaţii de specialitate şi investigaţii medicale gratuite seniorilor din comunitate, într-un mini-maraton de aproape 12 ore. Dar ne-am bucurat să fim aici, să cunoaştem persoanele în vârstă din comunitate şi să le oferim posibilitatea de a-şi verifica sănătatea, de a face ecografii, de a primi un sfat medical avizat şi tratamentele necesare”, a spus maiorul Iohanna Purdea, ofiţer de presă în cadrul STS.

Medicii din cadrul STS vor oferi consultaţii gratuite trimestrial în cadrul Centrului de zi pentru persoane vârstnice „Samariteanul Milostiv” din Săvineşti.

„Colegii noştri şi-au dedicat întreaga zi seniorilor pentru a le evalua starea de sănătate şi a le oferi consultaţii şi investigaţii de specialitate în domeniile medicină generală, endocrinologie, reumatologie şi medicină internă”, se arată pe pagina de Facebook a STS. „Prin timpul şi atenţia acordate benevol, echipa medicală a STS a venit în sprijinul persoanelor în vârstă care ajung cu greu la doctor şi au reuşit să le aducă un zâmbet pe chip. Voluntariatul înseamnă a dărui din suflet, iar liniştea şi bucuria celor pe care îi ajutăm reprezintă cea mai frumoasă răsplată”, se mai arată în postare.





Psihiatru (2)