Astăzi, 27 mai, este marcată Ziua Internaţională a Medicinei de Urgenţă. Ministerul Sănătăţii îşi reafirmă public nevoia de sprijin a profesioniştilor din acest domeniu important.


Pentru Ministerul Sănătăţii, Ziua Internaţională a Medicinei de Urgenţă este „un nou prilej de a recunoaşte nevoia de întărire a resurselor umane calificate în domeniul medical, care pot interveni în situaţii critice, atunci când viaţa semenilor noştri este pusă în pericol”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Pandemia COVID-19 a solicitat din plin sectorul medicinei de urgenţă. Medicii şi asistenţii medicali care asigură intervenţii în cadrul Serviciilor de Ambulanţă şi în Unităţile de Primiri Urgenţe reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătăţii, care va continua demersurile pentru integrarea firească a acestor servicii în cadrul asistenţei medicale generale din România.

„Dezvoltarea capacităţii profesionale pentru medici, asistenţi şi alte categorii de personal care asigură asistenţa medicală de urgenţă nu se poate realiza prin despărţirea de Ministerul Sănătăţii, ci printr-o bună colaborare cu alte instituţii publice responsabile pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă”, se mai arată în document.

„Sectorul medicinei de urgenţă are o contribuţie esenţială la reducerea gradului de mortalitate sau dizabilitate în cazurile de accidente vasculare cerebrale şi infarct, precum şi a altor situaţii în care viaţa este pusă în pericol.

Ministerul Sănătăţii le mulţumeşte tuturor profesioniştilor din sectorul medicinei de urgenţă pentru efortul depus. Munca lor intensă şi dedicată are drept rezultat salvarea a numeroase vieţi! Mult succes!”.

Sursă foto: Ministerul Sănătăţii




Medic